Regio Zeeland

KHN regionieuws

Cursus Slim contracteren in de horeca (halve dag) 8 november in Roosendaal

22-09-2017
-

U wilt als ondernemer de juiste bedrijfsvorm en waterdichte contracten. Met de Cursus 'Slim contracteren in de horeca' weet u hoe u valkuilen in horecacontracten kunt ontwijken. U gaat met praktisch toepasbare tips naar huis, waarmee u meteen mee aan de slag kunt.

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 7 november in Nieuwdorp

21-09-2017
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wilt u als horecaondernemer uw bhv-diploma halen? Of uw medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Nieuwe omgevingsvisie provincie Zeeland. Vul de enquete in!

03-08-2017
-

De provincie Zeeland inventariseert momenteel hoe na 2018 de fysieke omgeving van de provincie Zeeland er uit moet zien. Inwoners / bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om hun mening te geven.

Checklist Toegankelijkheid

04-05-2017
-

Met een checklist kunt u als horecaondernemer in acht stappen de toegankelijkheid van hun zaak aanzienlijk verbeteren met tips voor u en uw personeel. Dit levert meer omzet en voordelen op het gebied van maatschappelijk ondernemen op. De onderneming wordt voor mensen met een beperking toegankelijker en dat kan een flinke uitbreiding van de klantenkring betekenen, tot wel 15%. AllesToegankelijk* en KHN ontwikkelden deze checklist met eenvoudige en praktische maatregelen.

Lokaal horecanieuws in de media

Open Dag bij Amels

18-10-2017 - VLISSINGEN - Jachtwerf Amels, aan de Vlissingse Koningsweg 2 houdt zaterdag 21 oktober een open dag. Bij Amels maken ze luxe jachten. "Het wordt steeds drukker tijdens het evenement dat wij eens in de twee jaar houden", zegt hoofd productie Bert Beckers. "Het is een unieke gelegenheid om te laten zien wat wij doen. Bovendien doen 30 onderaannemers mee. Ze kunnen over hun eigen discipline uitleg geven. Dat wij er samen met de onderaannemers zijn, is het leukste voor de bezoekers.

Kunstbos Axel voelt gedateerd aan

18-10-2017 - Het kunstbos bij Axel is opgeknapt, eindelijk. Jaren geleden is er al op aangedrongen. Op een fraaie herfstdag is het aangenaam erdoorheen te wandelen. Maar het voelt ook zo gedateerd aan. Volledig scherm Hilarisch bouwbord van Han Dey, ook kunst. © Boaz Timmermans Tiny Maenhout, indertijd dé vrouw achter het Toeristisch Bureau Zeeuwsch-Vlaanderen, is er al lang niet geweest. Zij kan zich desondanks het kunstbos nog goed voor de geest halen.

Belgen azen op personeel uit Zeeland

17-10-2017 - TERNEUZEN - De Zeeuws arbeidsmarkt is krap. Vacatures staan steeds langer open. Dat wordt de komende jaren alleen maar erger. We komen de komende vijf jaar 6000 arbeidskrachten te kort. En nu hengelen ook Vlaamse bedrijven steeds vaker naar personeel uit Zeeland.  Onder de vlag van uitkeringsinstantie UWV en Eures, het Europees loket voor beroepsmobiliteit, lieten zeventig Zeeuwse werkzoekenden zich maandag in Terneuzen informeren over een baan in België.

Duurzame kingfish uit Colijnsplaat al de markt op

17-10-2017 - COLIJNSPLAAT -  De eerste, duurzame gekweekte yellowtail kingfish uit Colijnsplaat gaat al de markt op. De vis kreeg dinsdag een groen label op de VISwijzer. De eerste in Zeeland indoor gekweekte yellowtail kingfish ligt al op het bord in restaurants en in vitrines van gespecialiseerde viswinkels. Kingfish Zeeland kan de in Colijnsplaat gekweekte duurzame vis nu al op de markt brengen dankzij een inhaalslag, blijkt tijdens een perspresentatie.

Fairplay Trofee voor derde keer naar Krabbendijke

17-10-2017 - In restaurant Klein Stelle in Wemeldinge is maandagavond de Ko de Winter Fairplay Trofee uitgereikt, georganiseerd door de scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid Beveland.  In samenwerking met De Bode In samenwerking met De Bode Vorig seizoen ging Rillandia ermee aan de haal. Dit keer was de wisselbeker voor Krabbendijke. De naamgever zelf kon niet aanwezig zijn. Gerrit J. De Pater had in Rien van Haaften echter de juiste persoon gevonden om de beker te overhandigen uit naam van Ko de Winter.