Regio Zeeland

KHN regionieuws

Jacco de Lignie is de nieuwe regiovoorzitter van KHN Zeeland

30-10-2018
-

Jacco de Lignie is maandag 29 oktober benoemd als regiovoorzitter van KHN Zeeland. Hij volgt Michel Kloeg op die sinds een aantal maanden lid is van het Landelijk Bestuur van KHN.

Nieuwe omgevingswet

25-09-2018
-

Gemeentelijke omgevingsvisie voor horeca van belang. Meer dan honderd wetten worden samengebracht in de nieuwe omgevingswet. De Omgevingswet bundelt de wetgeving en regels voor ruimte (bestemmingsplannen), wonen, infrastructuur, milieu (o.a. geluidsnormen), natuur en water. Daarmee vormt de wet de basis voor de samenhangende benadering van de leefomgeving.

Welkom in Zeeland; 'flyer omgaan met alcoholgebruik' voor onze buitenlandse gasten

03-07-2018
-

Een biertje drinken in de zon of een wijntje kopen voor bij de barbecue? Er zijn regels met betrekking tot alcoholgebruik in Nederland. Deze moeten nageleefd worden.

Nieuwe omgevingsvisie provincie Zeeland. Vul de enquete in!

03-08-2017
-

De provincie Zeeland inventariseert momenteel hoe na 2018 de fysieke omgeving van de provincie Zeeland er uit moet zien. Inwoners / bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om hun mening te geven.

Lokaal horecanieuws in de media

Oproep: welk Bergs café hoort in de Café Top 100?

13-11-2018 - De Misset Café Top 100 werd gisteren bekend gemaakt. Op nummer één staat café Huppel the Pub (leuke naam trouwens) uit Den Haag, maar al speuren we de hele lijst af, Bergen op Zoom wordt nergens vermeld.  Sterker nog: in West-Brabant worden alleen cafés in Breda en Zevenbergen genoemd. Ook Zeeland komt in de lijst niet voor.

Rondleiding op het Scheldekwartier 9 november 2018

13-11-2018 - Op 9 november bezochten de Vlissingse raadsleden en fractievolgers het Scheldekwartier. Dit op uitnodiging van wethouder J. De Jonge. De rondleiding begon in de Machinefabriek, waar een permanente tentoonstelling staat met de plannen voor de nieuwe wijk. Mooie plannen; een hotel in de Timmerfabriek, een parkeergarage en detailhandel in de Machinefabriek, een mooie nieuwe brug als toegang naar de binnenstad en natuurlijk de nieuwe woningen.

Salud in Scharendijke enige Zeeuwse naam in Café Top 100

12-11-2018 - SCHARENDIJKE - Salud in Scharendijke is dit jaar het enige Zeeuwse café met een plek in de Café Top 100 van vakblad Misset Horeca. De eeterij-stapperij staat op plek 23. Dat is vanavond bekend gemaakt. Vorig jaar eindigde De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee nog bovenaan.

Oplichter van horecazaken actief op Noord-Beveland

12-11-2018 - De politie waarschuwt horecaondernemers voor een oplichter die actief is in horecazaken. Afgelopen tijd sloeg hij al twee keer toe op Noord-Beveland. Politiea waarschuwt voor oplichter in horecazaken (foto: ANP)De man liet een hotel in Wissenkerke en een café-restaurant in Kortgene zitten met onbetaalde rekeningen. De politie vermoedt dat de oplichter vaker heeft toegeslagen en vraagt ondernemers om aangifte te doen.

Man eet en drinkt in Wissenkerke en Kortgene, maar betaalt niet

12-11-2018 - WISSENKERKE - De politie heeft aangiften opgenomen van een hoteleigenaar in Wissenkerke en de eigenaar van een café-restaurant in Kortgene.