Regio Zeeland

KHN regionieuws

Welkom in Zeeland; 'flyer omgaan met alcoholgebruik' voor onze buitenlandse gasten

03-07-2018
-

Een biertje drinken in de zon of een wijntje kopen voor bij de barbecue? Er zijn regels met betrekking tot alcoholgebruik in Nederland. Deze moeten nageleefd worden.

Heeft u nieuwe bedrijfsplannen? Laat deze financiele bijdrage dan niet liggen!

23-02-2018
-

Ondernemers in horeca, watersport of dagattracties in Zeeland met innovatieve plannen voor hun bedrijf kunnen gebruik maken van innovatievouchers. Hiermee kunnen ze hulp krijgen bij het zetten van de volgende stappen in de ontwikkeling van hun bedrijf.

Nieuwe omgevingsvisie provincie Zeeland. Vul de enquete in!

03-08-2017
-

De provincie Zeeland inventariseert momenteel hoe na 2018 de fysieke omgeving van de provincie Zeeland er uit moet zien. Inwoners / bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om hun mening te geven.

Lokaal horecanieuws in de media

Opblaasbare zwembadjes bieden verkoeling aan terrasgasten

17-07-2018 - Een paar opblaasbare zwembadjes met daarin de tafels en dat in het water zodat de voetjes kunnen afkoelen. Café-eigenaar Ramon Allewijnse uit Vlissingen kwam met het idee om zo zijn terrasbezoekers verkoeling aan te bieden. Anouska van der Leek spat samen met haar dochtertje Jaslynn met haar voeten in het opblaasbare zwembadje. "Ik vind het eigenlijk meer voor kinderen om erin te badderen, maar het is wel verkoelend op zo'n warme dag", zegt ze.

Rechtszaak stelende Zeeuwse butler uitgesteld

17-07-2018 - De rechtszaak tegen een butler uit Terneuzen die werkte bij hotel Huis ter Duin is uitgesteld. De man wordt ervan verdacht voor honderdduizenden euro's aan sieraden te hebben gestolen van gasten van het hotel in Noordwijk. Hotel Huis ter Duin in Noordwijk (foto: ANP )De zaak zou morgen behandeld worden, maar er moet nog een psychologisch rapport worden opgesteld.Juwelier herkende de sieradenDe butler was de persoonlijk assistent van de hoteleigenaar.

Kreeftenkooien op de wal: het kreeftenseizoen zit er op

16-07-2018 - ZIERIKZEE - De kreeftenkooien worden opgelapt, gepoetst en opgeborgen. Het kreeftenseizoen zit er op. Het was geen superseizoen, melden de kreeftenvissers. Pas de laatste paar weken lieten de schaaldieren zich zien.  Visser Gerrie van den Hoek van Moriaanshoofd weet niet beter of het is elk jaar anders. ,,Dat hoort bij de visserij.' Hoewel het seizoen is afgelopen, valt er in de meeste restaurants nog wel een tijdje van de Oosterscheldekreeft te genieten. Die hebben een voorraadje aangelegd.

Mannen aangehouden vanwege mishandeling Middelburger

14-07-2018 - MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aangehouden vanwege de mishandeling van een 20-jarige Middelburger. De mishandeling vond plaats rond 02.40 uur op de Markt in Middelburg. Eén van de verdachten, een 27-jarige man uit Middelburg, had al eerder de aandacht getrokken door het bedreigen van de medewerkers van een café aan de Vlasmarkt. De uitbater van het café heeft de politie ingeschakeld om de man van zijn terras te laten verwijderen.

Vlissingen - Man bedreigt portier

14-07-2018 - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tegen 03.00 uur een 21-jarige Duitser aangehouden omdat hij een portier van een cafe aan het Bellamypark zou hebben bedreigd. Agenten werden gewaarschuwd door de portier. Hij wees ze de verdachte, maar die ging er vandoor.