Regio Zeeland

KHN regionieuws

KHN regio Zeeland zoekt voorzitter

09-08-2018
-

Bent u die netwerker die zich graag inzet voor de horeca in de provincie Zeeland? Wilt u graag op strategisch niveau meepraten over de horeca in de provincie Zeeland? En deinst u niet terug voor een gesprek met gemeenten, provincie en andere stakeholders? Dan is KHN regio Zeeland op zoek naar u! 

Welkom in Zeeland; 'flyer omgaan met alcoholgebruik' voor onze buitenlandse gasten

03-07-2018
-

Een biertje drinken in de zon of een wijntje kopen voor bij de barbecue? Er zijn regels met betrekking tot alcoholgebruik in Nederland. Deze moeten nageleefd worden.

Nieuwe omgevingsvisie provincie Zeeland. Vul de enquete in!

03-08-2017
-

De provincie Zeeland inventariseert momenteel hoe na 2018 de fysieke omgeving van de provincie Zeeland er uit moet zien. Inwoners / bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om hun mening te geven.

Lokaal horecanieuws in de media

Kun je als gehandicapte makkelijk winkelen in Terneuzen?

21-09-2018 - TERNEUZEN - Zijn winkels, cafés en restaurants in Terneuzen wel zo toegankelijk voor mensen met een handicap? Woensdag 3 oktober zal het blijken, als Terneuzen deelneemt aan de eerste landelijke Ongehinderd Testdag. Iedereen, met of zonder functiebeperking, mag meedoen. De Ongehinderd Testdag begint in Terneuzen in het stadhuis om 12.00 uur, waar de broodjes klaar staan en wethouder Jurgen Vervaet zal uitleggen wat de bedoeling is. De deelnemers trekken vanaf 13.

Geen nieuwe vakantieaccommodaties meer op Schouwen-Duiveland

21-09-2018 - ZIERIKZEE - Er komen geen nieuwe vakantieparken, hotels en pensions meer bij op Schouwen-Duiveland. Als eerste gemeente in Zeeland staat Schouwen-Duiveland nieuwe vestigingen van dit soort bedrijven niet meer toe. Dat staat in de Agenda Toerisme. Nieuwe ontwikkelingen zijn nog wel mogelijk, maar die moeten bijdragen aan het oplossen van knelpunten in zogenoemde 'aandachtsgebieden'.

De Hulst kijkt terug op geslaagde Burendag

21-09-2018 - RODEN - Op zaterdag 15 september was er de jaarlijkse burendag voor de bewoners van de Hulst in Roden. Opnieuw was het een bijzonder geslaagd evenement. Ongeveer veertig bewoners van de Hulst, jong en oud(er), allochtoon en allochtoon, ontmoetten elkaar onder het genot van een kopje koffie, meegebrachte lekkernijen en culinaire specialiteiten uit Syrië. Bestaande contacten werden verstevigd, maar er werden ook zeker ook nieuwe contacten gelegd.

PvdA: 'Gemeente moet meedenken over veiligere nachtbus Renesse'

20-09-2018 - RENESSE - Het is goed dat een lokale ondernemer zich inzet om stappers veilig thuis te krijgen. En wat jammer als een clubje gasten dat voor de rest verpest. De PvdA vraagt aan burgemeester en wethouders mee te denken over het 'nog veiliger en nog plezieriger maken' van de nachtbus vanuit Renesse. Onlangs gaf bedrijfsleider Jeroen Giele van discotheken De Zoom en Pinky's een duidelijk signaal af. Als het gedonder in de bus niet ophoudt, trekt hij de stekker er uit.

Blootgelegde houten kade in Goes is volgens archeologen een unieke vondst

20-09-2018 - ,,Je mag dit gerust een unieke vondst noemen', zegt archeoloog Els Coppens. Samen met collega's is ze actief aan de Houtkade, op het havenindustrieterrein. Op het perceel verrijst binnenkort een gloednieuw complex met boothuizen, bedrijfsruimtes en een restaurant.