Regio Zeeland

KHN regionieuws

Jacco de Lignie is de nieuwe regiovoorzitter van KHN Zeeland

30-10-2018
-

Jacco de Lignie is maandag 29 oktober benoemd als regiovoorzitter van KHN Zeeland. Hij volgt Michel Kloeg op die sinds een aantal maanden lid is van het Landelijk Bestuur van KHN.

Nieuwe omgevingswet

25-09-2018
-

Gemeentelijke omgevingsvisie voor horeca van belang. Meer dan honderd wetten worden samengebracht in de nieuwe omgevingswet. De Omgevingswet bundelt de wetgeving en regels voor ruimte (bestemmingsplannen), wonen, infrastructuur, milieu (o.a. geluidsnormen), natuur en water. Daarmee vormt de wet de basis voor de samenhangende benadering van de leefomgeving.

Welkom in Zeeland; 'flyer omgaan met alcoholgebruik' voor onze buitenlandse gasten

03-07-2018
-

Een biertje drinken in de zon of een wijntje kopen voor bij de barbecue? Er zijn regels met betrekking tot alcoholgebruik in Nederland. Deze moeten nageleefd worden.

Nieuwe omgevingsvisie provincie Zeeland. Vul de enquete in!

03-08-2017
-

De provincie Zeeland inventariseert momenteel hoe na 2018 de fysieke omgeving van de provincie Zeeland er uit moet zien. Inwoners / bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om hun mening te geven.

Lokaal horecanieuws in de media

Wethouder Tholen bezoekt ROC West-Brabant

16-11-2018 - Wethouder Peter Hoek van de gemeente Tholen heeft vrijdag 16 november een werkbezoek gebracht aan het Markiezaat College en de Hotelschool van het Zoomvliet College. In het kader van het versterken van onze contacten met stakeholders worden regelmatig wethouders, burgemeesters of 2e kamerleden uitgenodigd om kennis te maken met het middelbaar beroepsonderwijs.

'Horeca in nieuwe bibliotheek in Goes is nodig voor huiskamergevoel'

15-11-2018 - De Goese bibliotheek verhuist binnen afzienbare tijd van de Oostwal naar het Kolveniershof. Het is de bedoeling dat in de nieuwe vestiging ook een horecavoorziening komt. ,,Maar wat is de noodzaak daarvan?'', vroeg de PvdA zich af. ,,Er zitten vlakbij bovendien al enkele horecagelegenheden.'' GroenLinks vroeg zich af of er geen sprake is van oneerlijke concurrentie. Wethouder Loes Meeuwisse antwoordde dat een horecavoorziening heel goed past in een moderne bibliotheek.

Vernieuwde Sligro in Terneuzen moet inspireren

15-11-2018 - ,,Alles is van zijn plaats geweest. We willen de horeca op nieuwe ideeën brengen en nieuwe trends presenteren. Na de opening werd de daad bij het woord gevoegd. In bijna iedere hoek van de zaak gaven koks waaronder Edwin Vinke en Eric van Bochove kookdemonstraties.

New York Pizza maakt foodkavel langs de A58 bij Goes compleet

15-11-2018 - GOES - Met de komst van fastfoodketen New York Pizza naar Goes lijkt de invulling van de zogeheten foodkavel bij de nieuwe afslag van de A58 compleet. Eerder werd bekend dat ook McDonald's, KFC en Burger King zich op het stuk grond vestigen. Er komt ook een restaurant van De Beren. De McDonald's zal als eerste de deuren openen. Het restaurant wordt momenteel gebouwd.  New York Pizza is voor Goes overigens nog op zoek naar een zogeheten franchisenemer die het restaurant wil gaan uitbaten.

ALV KHN Veere met overleg strandpaviljoenhouders 27 november 2018

15-11-2018 - Wij nodigen u van harte uit voor een gezamenlijke leden en strandpaviljoenhouders vergadering van KHN Veere op dinsdag 27 november om 15.00 uur in restaurant de Dis in Dishoek. Wij nodigen u van harte uit voor een gezamenlijke leden en strandpaviljoenhouders vergadering van KHN Veere op dinsdag 27 november om 15.00 uur in restaurant de Dis in Dishoek. Wanneer? 27 november 2018 Tijd? 15.