Regio Zuid Limburg

KHN regionieuws

Tijden en locaties sessies Trots op Limburg bekend, meld je meteen aan!

19-04-2019
-

Welke kennis en bijzondere producten in de Limburgse food en horeca hebben we met z'n allen in huis? Als je alles op een rij zet, zal het een indrukwekkende lijst zijn. Op 7 en 8 mei willen we dat gaan inventariseren en bespreken hoe we onze trots naar buiten kunnen brengen en hoe we hierover van elkaar kunnen leren; als student, als docent en als hospitality professional.

Hoe trots ben jij op Limburg?

08-04-2019
-

Nieuws van Foodlab Limburg! FoodLab Limburg gaat voor een Limburg waarbij de culinaire sector een drijvende kracht is voor de gehele vrijetijdssector.

Debat over ontwikkeling Luchtvaart Zuid-Limburg 13 maart gemeente Eijsden-Margraten

12-03-2019
-

Wij informeerden jullie eerder over onze zorgen over de ontwikkelingen bij Maastricht Aachen Airport in relatie tot toerisme. Graag wijzen we julie op de bijeenkomst die 13 maart plaatsvindt over dit onderwerp.

Visie toeristische bedrijfstak Zuid-Limburg op Maastricht Aachen Airport

12-02-2019
-

Het Provinciebestuur gaat zich heroriënteren op de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA). KHN heeft samen met VVV Zuid-Limburg en Recron haar visie gegeven op de huidige exploitatie van MAA en onze zorgen daaromtrent. Wij delen deze graag met jullie.  

Muziekcafés en (kleinere) poppodia in Limburg opgelet!

28-01-2019
-

De provincie Limburg stelt subsidiegelden voor (kleine) poppodia en muziekcafe's beschikbaar.

Lokaal horecanieuws in de media

Actie van vrijwillige zwerfafval-opruimers in Valkenburg aan de Geul

19-04-2019 - De gemeente Valkenburg aan Geul heeft een aantal zeer actieve bewoners die vrijwillig zwerfafval ruimen in het buitengebied. Iedereen die buiten om zich heen kijkt, herkent het: een weggegooide sigarettenpeuk, een leeg blikje, de resten van een fastfood maaltijd. Maar vrijwel niemand realiseert zich wat de gevolgen zijn.

Gulpen-Wittem wil maatregelen nemen tegen permanente bewoners van hotels

19-04-2019 - De gemeente Gulpen-Wittem zoekt naar mogelijkheden om op te treden tegen hotels die hun kamers vast verhuren, bijvoorbeeld aan seizoensarbeiders uit het buitenland.

Rechter legt werkzaamheden bowlingcentre Maastricht stil

19-04-2019 - De rechter heeft vrijdagmiddag de bouw van een nieuw bowling- en escaperoomcentre aan de Boschstraat in Maastricht stilgelegd.

L1mburg Centraal: Maastricht heeft nu ook een skybar

18-04-2019 - Waar kan je vandaag optimaal van de zon genieten? Juist zo hoog mogelijk. In steeds meer grote steden komen restaurants met fenomenale uitzichten. Ze worden ook wel rooftopbars of skybars genoemd en zijn wereldwijd razend populair. In Limburg valt dat nog wel mee. Zo zit er in Heerlen eentje en is er vandaag eentje geopend op de achtste verdieping bovenop het Eiffelgebouw in Maastricht Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV. Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Veel eredivisievoetbal en wielrennen op L1 Radio

18-04-2019 - L1 Sport Radio vrijdag 19 april 2019 / 20.00-22.00 In de voetbal KKDivsie speelronde 35 (van 38) met live verslag van Roda JC Kerkrade-TOP Oss en Jong AZ-MVV Maastricht en actuele informatie en (tussen)standen van de overige wedstrijden. L1 Sport Radio zaterdag 20 april 2019 / 20.00-23.00 Live verslag van het Eredivisie-duel VVV Venlo-de Graafschap. Verder o.m. aandacht voor basketbal, handbal, wielersport, tennis, biljarten, tafeltennis en de overige wedstrijden in het betaald voetbal.