Regio Zuid Limburg

KHN regionieuws

Het Eurovisie Songfestival naar Limburg?

23-05-2019
-

Er zijn heel veel steden in Nederland die het Eurovisie Songfestival in 2020 graag binnen hun gelederen willen halen, maar zou 't niet 't allerleukste zijn als dit enorme festijn volgend jaar in Limburg gehouden wordt? En hoeveel exposure zou dit wellicht op kunnen leveren voor de (horeca) ondernemers in Limburg?

Gratis training overvalpreventie in de horeca 24 juni in Heerlen

13-05-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Hoe trots ben jij op Limburg?

08-04-2019
-

Nieuws van Foodlab Limburg! FoodLab Limburg gaat voor een Limburg waarbij de culinaire sector een drijvende kracht is voor de gehele vrijetijdssector.

Debat over ontwikkeling Luchtvaart Zuid-Limburg 13 maart gemeente Eijsden-Margraten

12-03-2019
-

Wij informeerden jullie eerder over onze zorgen over de ontwikkelingen bij Maastricht Aachen Airport in relatie tot toerisme. Graag wijzen we julie op de bijeenkomst die 13 maart plaatsvindt over dit onderwerp.

Visie toeristische bedrijfstak Zuid-Limburg op Maastricht Aachen Airport

12-02-2019
-

Het Provinciebestuur gaat zich heroriënteren op de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA). KHN heeft samen met VVV Zuid-Limburg en Recron haar visie gegeven op de huidige exploitatie van MAA en onze zorgen daaromtrent. Wij delen deze graag met jullie.  

Lokaal horecanieuws in de media

Robijnen juweliers op St. Gerlach

17-06-2019 - "Twee succesvolle familiebedrijven in de juweliers- en horlogebranche vierden op Château St. Gerlach dat ze al 40 jaar (robijn) innig samenwerken. Het Zwitserse Chopard, een van de wereldmerken op het gebied van juwelen en horloges, en de Maastrichtse juwelier Leon Martens, die ook de landelijke juweliersketen Schaap en Citroen bestuurt.

Vlam in de pan bij McDonald's Sittard

17-06-2019 - De brandweer rukte vanmiddag om 17:16 uur uit naar de overburen op de Lissabonlaan in Sittard. In fastfoodrestaurant McDonald's was de vlam in de pan geslagen. De brandweer was dan ook vlot ter plekke en had het brandje snel onder controle. Voorzover bekend hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Tour Culinair 2019 koerst door Limburg

17-06-2019 - Sportieve horeca ondernemers uit heel Nederland koersen komende week twee dagen met Tour Culinair door de Provincie Limburg. Zondag 23 juni zal burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen het peloton om 08:30 uur 'wegschieten' bij het Amrath hotel in Born. Op maandag 24 juni is voormalig Tweede Kamerlid en huidig raadslid van de gemeente Roermond Jos van Rey bereid gevonden om het startschot te lossen.

Nieuwe hotels in Valkenburg moeten zich onderscheiden van bestaand aanbod

17-06-2019 - Nieuwe hotels die zich in Valkenburg willen vestigen, moeten zich duidelijk onderscheiden van het bestaande aanbod. Alleen op die manier kan de kwaliteit van de sector als geheel verbeterd worden, vindt de gemeente.

Restauratie duurt één jaar, daarna wellicht bistro in kerkje

17-06-2019 - Er komt wellicht een bistro-restaurant in het kerkje aan de Plenkertstraat. Dat is de wens van de nieuwe eigenaar van het pand, Ruud Wijen. Als een uitbater gevonden kan worden. Hij denkt één jaar nodig te hebben voor de restauratie van het gehele monumentale gebouw. "Ik wil het pand weer terugbrengen in de oude staat zoals het anno 1890 uitgezien heeft", zegt Ruud Wijen tegen TV Valkenburg.