Afdeling Rotterdam

KHN afdelingsnieuws

VVD wil één loket voor vergunningen van strandpaviljoenhouders

18-07-2019
-

KHN is erg blij met deze steun in de rug voor strandondernemers

Lobby succes: Terrassen niet naar 23:00 uur

05-07-2019
-

Op dinsdag 2 juli heeft het college de horecagebiedsplannen vastgesteld. Koninklijke Horeca Nederland heeft zich afgelopen maanden met succes uitgesproken tegen de trend om de terrastijden in diverse gebieden in Rotterdam te verlagen tot 23:00 uur. In een aantal gebieden zijn de terrastijden omgedraaid van de geplande 23.00 uur naar de reguliere tijden van 01.00/02.00 uur.

KHN reageert op de horecagebiedsplannen

24-06-2019
-

Het bestuur van KHN Rotterdam heeft afgelopen weekend nog een reactie gestuurd naar de burgemeester en wethouders voordat de horecagebiedsplannen definitief vastgesteld worden.

Lobby-succes KHN Rotterdam: Makkelijker evenementen organiseren!

24-05-2019
-

KHN Rotterdam zet zich in voor een steeds beter ondernemersklimaat in Rotterdam. Dat is nu gelukt! Rotterdam gaat deze zomer experimenteren met een zogenoemde ‘evenementenkraskaart’. Dat maakt het makkelijker om (herhalende) evenementen te organiseren. De pilot start in de gebieden Hart van Zuid, het strand van Hoek van Holland, de Hofbogen en het Raadhuisplein in Rozenburg.

Horecagebiedsplannen: ontwikkelen, consolideren of verminderen

01-04-2019
-

De eerste conceptversies van de horecagebiedsplannen zijn in omloop. Heb je deze nog niet ontvangen, dan kan je het opvragen bij jouw horecagebiedsadviseur van de gemeente Rotterdam.

Let op: nieuwe horecagebiedsplannen in Rotterdam

14-02-2019
-

In 2019 stelt de gemeente nieuwe horecagebiedsplannen op. In deze horecagebiedsplannen wordt aangegeven wat er wel of niet bij kan aan horeca bij jou in de straat/wijk/plein. Dit heeft invloed op jouw eventuele uitbreidingsplannen, maar ook of de detailhandel naast jou ineens ingezet kan worden voor nieuwe horeca.

Lokaal horecanieuws in de media

Foodexpert: 'De koffietentjes in Rotterdam zijn goed!'

22-07-2019 - Rotterdam begint steeds meer een 'foodstad' te worden. Daar kan Gijsbregt Brouwer, sinds kort lid aan het Rijnmond-expertteam over meepraten. In 2013 richtte hij samen met een compagnon het foodplatorm 'De Buik van Rotterdam' op. Tweewekelijks gaat hij de luisteraars van Rijnmond bijpraten over trends op het gebied van food. Een trend die op het moment zichtbaar is 'eten-en-meer' zegt Gijsbregt. "Zo zie je nu restaurants opkomen waar je activiteiten doet naast het eten.

Hans Baggerman: 'De Schiecentrale gaat weer energie leveren!'

22-07-2019 - Wanneer je het Lloydskwartier in Rotterdam binnenrijdt, heb je geen idee dat achter de gevels van kantoorgebouwen en horecagelegenheden, een onverwacht imponerende evenementenlocatie in een prachtig stuk industrieel erfgoed verborgen ligt: de Schiecentrale uit 1905.Als ik met Hans Baggerman de Schiecentrale inloop, voelt het alsof ik via perron 9¾ uit de Harry Potter-boeken een ander tijdperk binnenstap.

Rotterdamse Café's (40): Le Commerce

21-07-2019 - Anno 1930 telde Rotterdam 1400 cafés en was daarmee koploper in ons land. Dorstige lieden konden in dat jaar langs de 430 meter lange Schiedamsedijk in maar liefst 80 kroegen terecht. 'De Dijk' was - werkelijk waar - één van de meest alcoholische plekken van Europa. Thans existeren er in 010 nog altijd zo'n 625 cafés. Rotterdam heeft altijd een rijke kroegcultuur geteld. De stad heeft tal van aantrekkelijke etablissementen en in het verleden was dat niet anders.