Afdeling Schagen

KHN afdelingsnieuws

Verslag overleg coördinatoren strandverenigingen Noord-Holland 22 mei

03-06-2019
-

Op 22 mei heeft een overleg plaatsgevonden met de vijf coördinatoren van de strandverenigingen in Noord-Holland. Strandpaviljoen Deining was gastheer tijdens deze vergadering. Onderstaand treffen jullie de overgebleven punten aan en de koppelingen naar de diverse onderliggende stukken.

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 17 juni in Alkmaar

03-06-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Succesvolle kick-off Horeca Academie Noord-Holland-Noord

23-05-2019
-

Op dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland-Noord tijdens een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horecaondernemers en andere belanghebbenden.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

UPDATE overleg Strandbelangen Noord-Holland 27 februari 2019

01-03-2019
-

Op woensdag 27 februari heeft de Strandbelangen Noord-Holland vergaderd bij Strandpaviljoen Deining in Castricum.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13-12-2018
-

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

Even voorstellen: nieuwe KHN-regiomanager Ramesh Jongens

03-12-2018
-

Graag stel ik mezelf aan u voor: mijn naam is Ramesh Jongens en per 3 december 2018 ben ik uw contactpersoon bij uw branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland.

Lokaal horecanieuws in de media

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor verkoop stolp Molenweg Schagen. Met een vraagprijs die drie ton lager is dan de eerste keer

14-06-2019 - De oude stolpboerderij aan de Molenweg in Schagen gaat opnieuw in de verkoop. Het gemeentebestuur is niet tevreden met het bod dat tijdens een eerder verkoopronde is gedaan. De stolp gaat wel met een aanzienlijk lagere richtprijs de markt op: 695.000 euro tegen een miljoen euro toen. De verkoop bij inschrijving van de stolpboerderij was bepaald geen succes. Alleen onderneemster Annelie Broersen, die in de stolp een pannenkoekenrestaurant wil beginnen, deed een bod.

gmb-2019-144358 : Schagen

13-06-2019 - Bevestiging milieumelding voor het starten van een bedrijf op de locatie Strandslag nabij 17F Petten Omschrijving: Bevestiging van de melding in het kader van het Activiteitenbesluit voor het starten van een bedrijf Naam bedrijf: Restaurant de Watersnip Locatie: Strandslag nabij 17F Petten Zaaknummer: MM-19-0034 Melding ontvangen op: 29 mei 2019 Bevestiging melding verzonden op: 6 juni 2019

Toeristische overstappunten (TOP's)

13-06-2019 - Twee nieuwe toeristische overstappunten (TOP's) in Schagen en Dirkshorn staan klaar voor gebruik. Recreatie Noord-Holland heeft in opdracht van de gemeente Schagen deze TOP's mogen realiseren. Een TOP is een opvallende zuil met op elke zijde informatie over wandel- fiets- en vaarmogelijkheden in de omgeving. Ook staan er bezienswaardigheden, locaties voor bootverhuur en horeca op vermeld.