Afdeling Schiedam

KHN afdelingsnieuws

Hoe voorkom je ziekteverzuim en wat moet je doen als je medewerker zich ziek meldt?

29-01-2019
-

Op 11 maart organiseert Horeca Maatwerk twee op elkaar aansluitende workshops over ziekteverzuim (en het voorkomen hiervan). In één dag word je helemaal bijgepraat over alle do's en dont's en bieden wij je handvatten hoe om te gaan met ziekteverzuim van je medewerkers.

Lokaal horecanieuws in de media

Ouwe Rotterdamse café's (26) - Café Kleiweg

17-02-2019 - door Joris Boddaert Anno 1930 telde Rotterdam 1400 cafés en was daarmee koploper in ons land. Dorstige lieden konden in dat jaar langs de 430 meter lange Schiedamsedijk in maar liefst 80 kroegen terecht. 'De Dijk' was - werkelijk waar - één van de meest alcoholische plekken van Europa. Thans existeren er in 010 nog altijd zo'n 625 cafés. Rotterdam heeft altijd een rijke kroegcultuur geteld. De stad heeft tal van aantrekkelijke etablissementen en in het verleden was dat niet anders.

Aanvraag voor een hotel in oude bibliotheek aan Havendijk

17-02-2019 - Het is de bedoeling dat de voormalige bibliotheek aan de Havendijk in Schiedam in de nabije toekomst wordt omgebouwd tot hotel, met 43 grote en kleinere kamers voor kort en lang verblijf. Het hotel richt zich vooral op (buitenlandse) medewerkers die in de haven werken...

De Waag in Schiedam kunstzinnig in evenwicht

12-02-2019 - "Het rijksmonument De Waag in Schiedam krijgt weer weegschalen aan de gevel. In het pand aan de Nieuwstraat in het centrum van de stad zit sinds een paar jaar het informatiecentrum voor toeristen, het voormalige VVV. Kunstenaar Ahrend van Ipenburg geeft het gebouw op kunstzinnige wijze de weegschalen terug. Drie maanden is de Schiedamse beeldend kunstenaar bezig geweest aan het Waagbeeld. "Eerst meten, dan schetsen en vervolgens boetseren", legt hij uit.