Afdeling Steenwijkerland

KHN afdelingsnieuws

Ben jij ook bij de (gratis) workshop Informatieplicht Energiebesparing op dinsdag 25 juni?

13-06-2019
-

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Dan ben je verplicht om je voor 1 juli 2019 te registreren bij het e-Loket Informatieplicht Energiebesparing van de overheid. Daar moet je aangeven welke maatregelen je hebt genomen of gaat nemen om energie te besparen.

TOTO project Gastvrij Overijssel organiseert Workshop: Employee journey op 18 juni

03-06-2019
-

Dit Powerlab zit vol interactie, inspiratie en Fan Facts! Je gaat naar huis met concrete tips voor deze 7 momenten van de waarheid en een schat aan ervaringen van andere deelnemers.

Gratis training overvalpreventie in de horeca op 1 juli in Zwolle

27-05-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Ontwikkelfonds Regio Zwolle om werkgevers en werknemers financieel te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling!

22-05-2019
-

De Regio Zwolle biedt veel groeikansen. Kansen kunnen we alleen benutten als iedereen mee doet en iedereen hetzelfde uit zichzelf haalt. Op dit moment is dat nog niet het geval. Teveel mensen gebruiken hun talent niet of staan stil in hun ontwikkeling. Andere mensen staan langs de kant. Met elkaar weten we niet alle talenten te gebruiken en de kansen te benutten. In samenwerking met alle partners in de driehoek onderwijs – economie en arbeidsmarkt hebben we via het netwerk van de Tafel van de Regio Zwolle een Human Capital Agenda en programma opgesteld.

Basistraining Bhv en E-learning op 25 juni in Zwolle

13-05-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Stichting Weerribben-Wieden

06-05-2019
-

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: de “wereld” die onze stichting behartigt is zoveel groter dan alleen de groene schatkamer die Weerribben-Wieden heet. Wij opereren op én voor het hele grondgebied van Steenwijkerland, met in het hart ons nationaal park. De lat ligt hoog in een regio die koploper wil zijn. Hoe? Een update.  

Provincie Overijssel - Subsidie Jonge bedrijfsopvolgers!

15-04-2019
-

Onder een familiebedrijf verstaan wij een MKB-onderneming waarvan meer dan 50% van de aandelen in handen is van één familie. De familie heeft een beslissende bevoegdheid betreffende de bedrijfsvoering en opvolging. Ook is de leiding (bij de meerderheid) in handen van één familie.

Stenden Hotel Management School gaat het land in

02-04-2019
-

De duale flexibele opleiding van Stenden Hotel Management School gaat voor bedrijven en geïnteresseerden regionale voorlichtingsbijeenkomsten en selectiedagen organiseren.

Gerard André van café De Alm wint Veiligheidsprijs Deventer

16-03-2019
-

Burgemeester Ron König overhandigde de prijs op 7 maart aan Gerard André

Versterken groene uitstraling toeristische bedrijven KHN Overijssel

05-03-2019
-

De kwaliteit van de groene omgeving in Overijssel is hèt visitekaartje vanuit de vrijetijdseconomie naar haar gasten. De vele campings, hotels e.a. presenteren zich binnen die groene omgeving zeer verschillend. Gastvrij Overijssel wil graag de kwalitatieve (groene – landschappelijke) uitstraling van deze VTE-bedrijven verbeteren. Daarom is deze stimuleringsregeling ontworpen, met een maximale bijdrage van € 4.900,-.

Lokaal horecanieuws in de media

Café uit Winkel wint Folkert Munsterman voetbaltoernooi in Steenwijkerwold

17-06-2019 - Swingcafé Noord uit Winkel is de grote winnaar geworden van het eerste Folkert Munsterman voetbaltoernooi. Op de velden van SV Steenwijkerwold won zowel het herenteam als het vrouwenteam het toernooi. Het voetbaltoernooi voor horecagelegenheden werd voor de 21e keer gehouden, maar moest het  voor het eerst stellen zonder de vorig jaar juli overleden grondlegger Folkert Munsterman. Daarom is de naam ook gewijzigd van Hotel Gelderingen voetbaltoernooi in Folkert Munsterman voetbaltoernooi.

Tweesterrenchef Francois Geurds gaat ontbijt doen

16-06-2019 - Meer sterrenchefs bereiden ontbijt maar dat is dan voor hun eigen hotelgasten, zoals ook tweesterrenchef Martin Kruithof van de Lindenhof in Giethoorn doet. Francois Geurds kookt voor niet-hotelgasten; Geurds heeft geen eigen kamers in Rotterdam. Meer over de Rotterdamse sterchef Op zijn ontbijtmenu: Huisgemaakte (zuurdesem-)broden en croissants, de beste ham ter wereld, kazen van uitsluitend A-kwaliteit.

Vriendengroep uit Vollenhove grijpt in bij spelfout op wegwijzer

14-06-2019 - Vollehove is een kleine stad in de provincie Overijssel en een vriendengroep houdt zich daar niet alleen maar bezig met bier zuipen en brommers kijken. Een spelfout op een wegwijzer was een doorn in het oog en dus besloot de vriendengroep om zelf in te grijpen. Er stond op de wegwijzer namelijk Vollenhoven, terwijl het toch echt Vollehove moet zijn. Waarschijnlijk zijn de mensen met slapeloze nachten in Vollehove nu van hun probleem af.