Hoe maak je eigen afspraken over opnemen vakantiedagen en uitbetalen vakantietoeslag? KHN helpt je hierbij. Wij hebben een modelbrief voor je opgesteld. Hierin geven wij een aantal opties. Je kunt deze modelbrief gebruiken en eventueel aanpassen om een eigen passend voorstel te formuleren.

De werknemer bouwt over een jaar 20 wettelijke vakantiedagen op en 5 bovenwettelijke vakantiedagen. De wettelijke vakantiedagen die in jaar van opbouw niet zijn opgenomen vervallen 6 maanden daarna. Dat is wettelijk vastgelegd. Als er meer dan 5 bovenwettelijke dagen staan mag de werkgever die dagen aanwijzen, ook in deze coronaperiode.

De vakantietoeslag wordt of maandelijks gelijk bij het loon uitbetaald of opgespaard tot mei of juni om als vakantietoeslag in mei of juni als bedrag ineens te worden uitbetaald over het afgelopen jaar.

De werkgever kan en mag met zijn werknemers afspreken dat de vakantietoeslag in deze coronatijd niet ineens maar gespreid in termijnen wordt uitbetaald. Ook mag de werkgever afspraken maken over het inzetten/opnemen van vakantiedagen in deze coronatijd. Die afspraken moeten schriftelijk worden vastgelegd en ondertekend. Als partijen het daarover eens zijn mag dat.

Download

Download modelbrief met mogelijkheden om werknemer(s) een voorstel te doen voor het opnemen van vakantiedagen en/of uitbetalen vakantietoeslag.
Download