Afdeling Utrecht

KHN afdelingsnieuws

LinkedIn training (1 dag) 1 oktober in Woerden

12-08-2019
-

Horeca Maatwerk (onderdeel van KHN) organiseert een LinkedIn training van een dag waarbij je van alles leert over het gebruik van LinkedIn voor jouw horeca onderneming. Heel leerzaam en leuk! Je krijgt tips die je direct kunt toepassen zodat je met een goed gevoel (en een mooi profiel) aan het einde van de dag naar huis gaat.

Workshop Voorkom ziekteverzuim! 24 september in Woerden

12-08-2019
-

Een zieke medewerker kost je gemiddeld 396 euro per dag. Dat zit bijvoorbeeld in loonkosten (doorbetaling tijdens ziekte), vervangingskosten, kosten voor de re-integratie en productieverlies. Daarbij komt nog de extra belasting voor de collega’s. Reden te meer om ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen.

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 24 september in Woerden

12-08-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Samenwerking met het Nederlands Film Festival in Utrecht

06-08-2019
-

Tijdens de jaarbijeenkomst van Centrummanagement Utrecht in maart hebben we al verteld dat we dit najaar veel aandacht willen besteden aan acties die meer bezoekers naar het centrum gaan trekken. We hebben inmiddels een aantal van deze acties verder uitgewerkt en om hier dit najaar met elkaar een groot succes van te maken, hebben we hierbij jullie hulp nodig.

Workshop Hygiënecode op 9 september in Woerden

29-07-2019
-

Iedere horecaondernemer die eten en drinken bereidt, is verplicht om volgens de laatste Hygiënecode voor de horeca (van 1 april 2016) te werken. Door deze workshop weet je precies hoe je voldoet aan de wet.

VVD wil één loket voor vergunningen van strandpaviljoenhouders

18-07-2019
-

KHN is erg blij met deze steun in de rug voor strandondernemers

Omgevingsvisie Utrecht 2040: Hoe kun je als horecaondernemer invloed hebben?

17-06-2019
-

Het proces omgevingsvisie binnenstad Utrecht 2040 is van start gegaan. Op 22 mei heeft wethouder Anke Klein de aftrap gedaan tijdens een bijeenkomst in het Speelklokmuseum. Tijdens deze avond zijn de resultaten van de digitale enquête over de stad gedeeld en is er via rondetafelgesprekken een eerste verkenning gemaakt.

Update evenementenprofielen gemeente Utrecht

17-06-2019
-

De gemeente Utrecht is volop bezig met het ontwikkelen en opstellen van evenementenprofielen per wijk/park/buitenlocaties.

Geïnspireerd door de KHN Ontbijtsessie Utrecht: Waste, no more!

29-05-2019
-

Op woensdag 15 mei organiseerde Daan Smeltzer, naast horecaondernemer (Stan& Co en FIG) in Utrecht ook bestuurslid van KHN Utrecht, de derde ontbijtsessie. Met de KHN Ontbijtsessies willen we horecaondernemers inspireren, verbinden en uitdagen mee te denken en mee te doen op bepaalde thema’s.

Utrechtse horecaondernemers in debat met politici

17-05-2019
-

Op maandag 13 mei organiseerde KHN Utrecht samen met Centrummanagement Utrecht een Politiek Cafe in café Van Wegen in Utrecht. Utrechtse horeca- en retailondernemers gingen in debat met politici van de partijen VVD, PvdA, D66, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en PVV. Onder leiding van journalist Cees Grimbergen spraken zij over belangrijke onderwerpen voor de Utrechtse horeca: de nieuwe omgevingsvisie, afvalinzameling en de enorme stijging van de leges.

Lokaal horecanieuws in de media

Powers! | Column Goof

19-08-2019 - Precies vandaag, maar dan in 1960, werd de Amerikaan Gary Powers in de Sovjet-Unie veroordeeld tot tien jaar cel. Hij had met een speciaal vliegtuig een spionagevlucht uitgevoerd, en werd boven Sverdlovsk neergeschoten.  Flashforward: op het terras voor de snackbar Ali in Utrecht, waar ik jarenlang vrijwel dagelijks een kop koffie verkeerd dronk, zat vaak een oude Turk.  Hij meldde pas na een aantal ontmoetingen dat hij in de jaren zestig piloot was geweest in de Turkse luchtmacht.

Het huis uit langs dode lichamen Engelsen en Duitsers

19-08-2019 - Een knuffelhondje heeft ze nog over. Wil Rieken (84) nam het mee toen ze op 23 september 1944 tussen de dode Engelsen en Duitsers door haar ouderlijke huis in Oosterbeek moest verlaten. Rieken helpt nog in het Airborne Museum, destijds het middelpunt van de strijd. De vader van Rieken was in de oorlogsjaren banketbakker. Het gezin woonde achter de winkel aan de Utrechtseweg in Oosterbeek, niet ver van hotel Hartenstein.

Hallo perfecte bijbaan: werken op bijzondere locaties in Utrecht én wanneer het jou uitkomt

19-08-2019 - De ene keer serveer je eten uit tijdens een chique diner, de andere keer sta je achter de bar tijdens een concert. Lijkt het je wel wat naast je studie horeca-ervaring op te doen op drie van de mooiste Utrechtse locaties die er zijn? Dan is een bijbaan bij Heirloom - Venues of Utrecht écht wat voor jou! Waarom? Jippe en Meindert werken hier naast hun studie, en vertellen je meer over hun baan.