Tijdens het koken kunnen vetdeeltjes zich vastzetten in het afvoerkanaal van de afzuiginstallatie. Vuur kan in het afvoerkanaal komen (bijvoorbeeld bij flamberen of als de vlam in de pan slaat). Er is dan kans dat de vetdeeltjes en het vuil in het afvoerkanaal vlam vatten en er brand ontstaat.

Het is daarom verstandig het afvoerkanaal af en toe schoon te laten maken. Nu zijn er geen verplichtingen vanuit een wet om dit met regelmaat te doen, maar de meeste brandverzekeringen stellen als eis dat dit wel regelmatig gedaan wordt.

Wat er precies geëist wordt, verschilt per verzekering. Kijk jouw polisvoorwaarden dus goed na. Voor de verzekering zul je ook bewijs moeten hebben dat het afvoerkanaal is schoongemaakt. Een gespecialiseerd bedrijf zal dan ook een certificaat afgeven als zij het afvoerkanaal hebben schoongemaakt of hebben geïnspecteerd.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens