Een bedrijf is zelf verantwoordelijk voor het inzamelen en afvoer van afval. Maar ben je verplicht om afval gescheiden aan te leveren? KHN geeft antwoord.

Veel afvalstoffen kunnen hergebruikt worden of kunnen dienen als brandstof. Zo kan afval zelfs geld opleveren (denk bijvoorbeeld aan frituurvet). Het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL) stelt de volgende regel: bedrijven dienen afvalstoffen gescheiden in te leveren, tenzij dit redelijkerwijs niet van hen gevergd kan worden.

Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor jouw bedrijfsafval? Om duidelijkheid te scheppen heeft het Ministerie van Infastructuur en Waterstaat een richtlijn voor redelijk afval scheiden door bedrijven gepubliceerd. Kijk voor een overzicht van alle regels op afvalcirculair.nl.

Vragen?

Heb je aanvullende vragen over afvalscheiding? Neem dan contact op met een van onze adviseurs van KHN Advies, via 0348 48 94 89 of per mail: info@khn.nl.

Tip!

KHN Inkoop biedt voordeel op afvalinzameling. Ben je benieuwd of jouw afvalproces efficiƫnter of goedkoper kan? Check het snel via dit formulier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens