Nee, een elektronische sigaret of een e-sigaret, is onderdeel van het rookverbod in de horeca en daarmee volgens de wet verboden.

Eerder gold het rookverbod alleen voor het roken van tabaksproducten, vallend onder de definitie volgens de Tabaks- en rookwarenwet. Vanaf 1 juli 2020 is het rookverbod uitgebreid met:

  • Het gebruiken van elektronische sigaretten met of zonder nicotine
  • Het consumeren van tabaksproducten anders dan door roken (zoals pruim- en snuiftabak)

Op plekken waar het rookverbod geldt, is het gebruik van e-sigaretten dus niet toegestaan.

Verkoop je e-sigaretten? Leeftijdsgrens 18 jaar

Sinds 20 mei 2016 zijn de eisen die worden gesteld aan e-sigaretten en navulverpakkingen opgenomen in de Tabaks- en rookwarenwet. Denk bijvoorbeeld aan eisen voor veiligheid, vloeistof, etikettering of voor reclame. Kortom, eisen die voor verkopers van e-sigaretten van belang zijn.

Vraag altijd naar een identiteitsbewijs!

Ook is bepaald dat e-sigaretten niet mogen worden verkocht aan personen jonger dan 18 jaar. De leeftijdscontrole is in het zelfde artikel opgenomen dat geldt voor de verkoop van tabaksproducten. Dat betekent dat je verplicht een ID moet checken of de koper 18 jaar of ouder is tenzij overduidelijk is dat de koper ouder is dan 18 jaar. Vraag dus altijd naar een identiteitsbewijs. Doe je dit niet dan kun je hier een boete voor krijgen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens