Je kunt onder bepaalde voorwaarden de huurovereenkomst voor jouw bedrijfsruimte beëindigen. Waar moet je precies aan voldoen? KHN geeft antwoord.

Welke opzegtermijn is van toepassing bij opzegging?

Voor zowel de huurder als de verhuurder geldt voor het opzeggen van de huurovereenkomst een opzegtermijn van één jaar. Dit betekent dat beide partijen uiterlijk één jaar voor het verstrijken van de overeengekomen huurtermijn aan de andere partij de huurovereenkomst moet opzeggen. Bij een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd kan dit op elke gewenste dag met inachtneming van een opzegtermijn van één jaar. De verhuurder mag echter slechts opzeggen op de in de wet genoemde gronden. Kijk voor meer info op: 'Kan mijn verhuurder de huurovereenkomst opzeggen?'.

Hoe kun je opzeggen?

Je kunt door middel van een aangetekend schrijven of deurwaardersexploot aan de verhuurder kenbaar maken dat je de huurovereenkomst wilt opzeggen. Als huurder kun je opzeggen, met inachtneming van de gestelde opzegtermijn, zonder opgaaf van reden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens