De Stichting Reprorecht int vergoedingen voor bijvoorbeeld schrijvers, fotografen en uitgevers. KHN legt uit hoe dit zit en of je deze factuur moet betalen.

Alle bedrijven in Nederland zijn, op grond van de Auteurswet, verplicht een vergoeding te betalen voor het (digitaal) kopiëren van auteursrechtelijk beschermde werken, zoals artikelen en foto's uit kranten, tijdschriften of boeken voor intern gebruik. De Stichting Reprorecht int deze vergoeding voor de makers van de publicaties zoals bijvoorbeeld schrijvers, fotografen en uitgevers.

Vergoedingenoverzicht

Om het administratief eenvoudig te houden heeft de stichting, in overleg met VNO-NCW en MKB-Nederland, standaardtarieven afgesproken. Het bedrag is gebaseerd op het aantal medewerkers en de sector. Bekijk hier het vergoedingenoverzicht.

Wat mag ik na het voldoen van de vergoeding wel en wat niet?

Een uitgebreide uitleg over de voorwaarden waarop je (digitale) fotokopieën mag maken lees je hier.

Maak je geen kopieën van auteursrechtelijk beschermde werken?

Ben je van mening dat de regeling niet voor jou geldt, dan kun je met de gegevens die op de factuur staan inloggen en bezwaar aantekenen op de website van Stichting Reprorecht. Je moet jouw bezwaar binnen de op de factuur gestelde termijn doorgeven.

Kijk voor meer informatie op www.reprorecht.nl/ondernemers.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens