Mag je als horecaondernemer een bingo organiseren? En mag een vereniging een bingo in jouw zaak houden? En maakt het dan nog uit welke prijzen er te winnen zijn? KHN geeft antwoord en advies.

En staan in zowel de Alcoholwet en de Wet op de Kansspelen regels over bingo opgenomen.

Regels volgens de Alcoholwet

Volgens de Alcoholwet mogen er geen bingo’s en andere kansspelen (met uitzondering van speelautomaten) plaatsvinden in een horecalokaliteit. Dat betekent dat er geen bingo georganiseerd mag worden in de ruimten waar normaal gesproken alcohol wordt geschonken. Dat er op het moment van de bingo geen alcohol wordt geschonken, doet niet ter zake.

Dus als jij een ruimte in jouw bedrijf hebt die niet als horecalokaliteit op jouw Alcoholwet-vergunning vermeld wordt, dan mag je in die ruimte wel een bingo organiseren.

Regels volgens de Wet op de Kansspelen

Maar niet alleen de Alcoholwet zegt iets over het organiseren van bingo’s. Ook de Wet op de Kansspelen stelt regels om een bingo te mogen organiseren. Deze zijn:

  • De bingo wordt georganiseerd door een Nederlandse vereniging (of stichting die zich materieel nauwelijks onderscheid van een vereniging) die minstens 3 jaar bestaat.
  • De organiserende vereniging heeft een duidelijk doel omschreven in statuten, niet zijnde het organiseren van bingo’s.
  • De waarde van de prijzen mag per serie niet hoger zijn dan 400 euro. Per bijeenkomst mag de waarde van de prijzen niet hoger zijn dan 1550 euro.
  • Er moet minstens 14 dagen vooraf melding worden gedaan bij de gemeente door de vereniging.

In principe mogen minderjarigen ook meedoen aan een bingo, tenzij de gemeente dit anders bepaalt.

Vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met KHN Advies via 0348 48 94 89 of mail naar khnadvies@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens