Je wil betaalde muziekdiensten zoals Spotify, Last.fm en Apple Music zakelijk gebruiken in jouw horecabedrijf. Mag dat? KHN geeft antwoord.

Mag ik Spotify zakelijk gebruiken?

Nee, je mag Spotify niet gebruiken in jouw zaak. In de gebruiksvoorwaarden van Spotify staat vermeld dat de Spotify Service en de aangeboden content eigendom zijn van Spotify of van haar licentienemer. Het Spotify-abonnement is dus alleen voor privégebruik. Ook diensten als Last.fm en Apple Music, mag je -op dit moment- niet gebruiken voor zakelijke toepassingen.

Spotify en Buma/Sena licentie?

Het zakelijk gebruik van Spotify staat volledig los van de vergoedingen die je aan Buma en/of Sena moet betalen voor het afspelen van beschermde muziek. Kortom: ook al betaal je aan Buma en/of Sena voor muziekrechten, je mag Spotify niet gebruiken voor commerciële doeleinden.

Tip! De muziek streamingsdienst Tunify

Tunify is een muziek streamingdienst voor professionele gebruikers. Je streamt in enkele klikken muziek die perfect past bij je concept, gasten én medewerkers. Meld je op deze pagina aan om Tunify 14 dagen gratis te proberen. Als KHN-lid ontvang je tot 15% korting en heb je een abonnement al vanaf €16,99 per maand.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens