Als je op zoek bent naar een nieuwe werknemer dan kun je het beste beginnen met het opstellen van een functieprofiel. In het functieprofiel beschrijf je de inhoud van de functie en geef je de gewenste kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten van de nieuwe werknemer aan.

Een overzicht van allerlei functies in de horeca en de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden vind je op www.referentiefunctieshoreca.nl.

Voorbeeldvragen bij het opstellen van een functieprofiel

  1. Wat is de functie van de medewerker?
    • Medewerker bediening
  2. Wat zijn de taken die bij deze functie horen?
    • Bedienen van gasten in à la carte restaurant
    • Bereidingen aan tafel
    • Adviseren bij wijn en spijs keuzes
  3. Welke verantwoordelijkheden en bevoegdheden horen bij deze functie?
    • Zelfstandig kunnen werken
    • Verantwoordelijk voor de juiste financiële afronding
  4. Op welke plaats bevindt de medewerker zich in de organisatie?
    • Wie is de leidinggevende?
    • Geeft de medewerker zelf leiding aan anderen?
  5. Welke vooropleiding heeft de medewerker nodig voor deze functie?
    • Welk niveau leerlingstelsel? Bijvoorbeeld Middelbare Hotelschool.
  6. Welke werkervaring is vereist voor de functie?
    • Bijvoorbeeld minimaal 2 jaar ervaring, ervaring bij grote of kleine bedrijven, ervaring à la carte, etc.
  7. Over welke competenties, persoonlijke kwaliteiten en kennis moet de medewerker beschikken?
    • Bijvoorbeeld: hij of zij moet stressbestendig zijn, een teamplayer, etc.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens