Wanneer je medewerker ziek is, geldt loondoorbetaling bij ziekte. Quarantaine is geen ziekte, maar voorzorg. Quarantaine kan volgen uit het reizen van en naar gebieden met code oranje of geel. Het risico van quarantaine ligt dan bij de werknemer.

De kleur van het bezochte gebied maakt niet uit. De wereld is momenteel niet coronavrij en je medewerker loopt daardoor risico om maatregelen op te moeten volgen, zoals quarantaine. Dit is een risico dat je neemt als werknemer wanneer je besluit af te reizen naar een bepaald gebied.
Je kunt op nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen kleurcodes checken. Let op: gedurende het verblijf in het buitenland kan de kleurcode veranderen.

Tijdens de quarantainetijd is je medewerker niet beschikbaar voor werk en is er dus geen loon verschuldigd. De medewerker heeft dat risico kunnen voorzien en heeft dat risico genomen.

KHN heeft een modelbrief opgesteld die jij kunt gebruiken om jouw medewerker te informeren over zijn verantwoordelijkheid en de consequenties van zijn keuzes.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens