Heeft jouw medewerker na het tekenen van een vaststellings- of beëindigingsovereenkomst recht op een WW-uitkering? Wanneer is er risico op afwijzing, wachttijd of korting? KHN geeft antwoord en advies!

De medewerker kan met een beëindigingsovereenkomst een WW-uitkering aanvragen bij het UWV Werkbedrijf. Dit kan hij aanvragen vanaf een week voor de 1ewerkeloosheiddag. Het UWV Werkbedrijf beoordeelt of er recht bestaat op een WW-uitkering en kent deze pas toe nadat de wettelijke opzegtermijn en daarmee de wachttijd voor de WW-uitkering, verstreken is.

Let op! Het is belangrijk dat er een tussentijdse opzegmogelijkheid in de arbeidsovereenkomst is opgenomen, als je een beëindigingsovereenkomst wilt afspreken. Op het moment dat er geen tussentijdse opzegmogelijkheid is opgenomen in de arbeidsovereenkomst, kan het contract niet tussentijds met wederzijds goedvinden worden beëindigd. Indien er recht op een WW-uitkering bestaat, zal het UWV werkbedrijf deze pas toekennen nadat de arbeidsovereenkomst van rechtswege is geëindigd.

Lees ook

Meer weten?

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de adviseurs van KHN Advies via 0348 48 94 89 of per mail: khnadvies@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens