Als je in jouw bedrijf leerlingen of stagiairs wil laten werken die een middelbare beroepsopleiding volgen in de horeca, reizen, recreatie, facilitaire dienstverlening of bakkerij, moet jouw bedrijf door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)* erkend worden. Hiervoor hanteert SBB een erkenningsregeling. Over stagiairs uit andere richtingen in het mbo kan de desbetreffende school je informeren.

De volgende punten zijn van belang om door SBB erkend te worden als leerbedrijf:

  • Een veilige leeromgeving
  • Voldoende tijd voor de begeleiding van de leerling
  • Mogelijkheden om het beroep op het gewenste niveau in het bedrijf uit te oefenen

Erkend leerbedrijf worden?

Wil je een erkend leerbedrijf worden omdat je leerlingen of stagiair(e)s gaat opleiden? Een erkend leerbedrijf worden is niet zo ingewikkeld. Ieder horecabedrijf, of het nu een luxe restaurant, snackbar, hotel of pannenkoekenhuis is, kan een erkend leerbedrijf in de horeca worden. Om een erkend leerbedrijf te worden, moeten je en/of jouw medewerker(s) beschikken over het Diploma Leermeester.

Diploma Leermeester

Om leerlingen te mogen begeleiden dien je in het bezit te zijn van het Diploma Leermeester. Als lid van KHN kun je via HOC.nl de SVH-leermeesteropleiding volgen met 15% korting op het lesgeld.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van SBB.

* Op 1 augustus 2015 heeft Kenwerk haar wettelijke taken overgedragen, waaronder het erkennen van leerbedrijven en het borgen van kwaliteit van stageplaatsen en leerbanen, aan de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroep

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens