Tot 20% korting op licenties voor zakelijk tv-gebruik

Videma logo

Als je je gasten tv aanbiedt, op hun kamer of in je café of restaurant, moet je volgens de Auteurswet toestemming hebben van de rechthebbenden van tv-programma´s. Met een licentie van Videma regel je dat in één keer. Videma verstrekt licenties voor de vertoning van de tv-beelden van nagenoeg alle Nederlandse publieke en commerciële zenders.

Jouw KHN-voordeel
De Videma-tarieven en KHN-kortingen voor 2019 zijn nog niet bekend. Zodra die bekend zijn, zullen we die hier vermelden. Hieronder de tekst van 2018. Daarbij kreeg je als lid van KHN tot 20% korting op het netto-tarief van Videma.

Hotel
Voor de doorgifte en vertoning van tv-programma’s van diverse Nederlandse publieke en commerciële zenders* in hotels, motels en pensions is er naast een voordelig kamertarief, een korting van 10% per jaar van toepassing op de vergoedingen die gelden voor bar en overige ruimten. Tarieven hotels 2018.

Café
Voor de vertoning van tv-beelden in cafés, kantines en aanverwante horecagelegenheden is een licentie van toepassing die afhankelijk is van het aantal m2 vertoningsruimte. Voor een vast bedrag per jaar mag je een jaar lang onbeperkt tv-beelden vertonen van de Nederlandse en publieke en commerciële zenders* die Videma vertegenwoordigt. Leden van KHN ontvangen een korting van 20%. Tarieven cafés 2018.

Cafetaria en lunchroom
Voor de vertoning van tv-beelden in cafetaria's, lunchrooms, grillrooms en andere maaltijdverstrekkers gaat het om een vast bedrag per bedrijfslocatie. Daarvoor mag je een jaar lang onbeperkt tv-beelden vertonen van diverse publieke en commerciële zenders*. Leden van KHN ontvangen een korting van 20%. Tarieven cafetaria's en lunchrooms 2018.

Recreatiebedrijven
Recreatiebedrijven die tv beschikbaar stellen via een intern netwerk naar eigen/particuliere bungalows, verhuurobjecten of kampeerplaatsen dienen hiervoor een tv-licentie af te sluiten. Ook voor tv-gebruik in de bar, kantine of bijvoorbeeld in een receptie is toestemming vereist. KHN-leden in de recreatiesector ontvangen een aanzienlijke korting op bijvoorbeeld doorgifte naar bungalows. Tarieven recreatiebedrijven 2018.

Videma
Videma is een collectieve beheersorganisatie die zich sinds 2000 heeft gespecialiseerd in het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-beelden. Voor hun klanten (bedrijven en instellingen) organiseren zij het zo eenvoudig mogelijk: de licentie geeft auteursrechtelijke toestemming voor het zakelijk gebruik van een compleet pakket tv-programma's op de belangrijkste publieke en commerciële zenders.

*De zenders die Videma vertegenwoordigt
Videma geeft enkel toestemming voor de doorgifte van alle programma's die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, FOX, Disney XD, Nickelodeon, MTV en Comedy Central, en voor de groepsvertoning van alle programma's op dezelfde kanalen plus Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma's berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma's die ze uitzenden) en producenten.

Tevens vertegenwoordigt Videma de clips uitgebracht door leden van de NVPI (zie nvpi.nl). Het maakt daarbij niet uit of deze clips worden uitgezonden via een tv-zender (bv. MTV) of dat zij afkomstig zijn van een leverancier. Let op: Videma vertegenwoordigt geen betaalkanalen zoals Fox Sports of Ziggo Sport.

Hoe profiteer je?
Als je al een Videma-licentie hebt via KHN profiteer je automatisch van de korting. Als je nog niet in het bezit bent van een licentie kun je je aanmelden via onderstaand formulier.

LET OP: Als je na 1 februari 2018 KHN-lid bent geworden, kan de Videma-korting pas ingaan in het jaar volgend op het jaar van aanmelding als lid van KHN. Deze deadline geldt ook voor nieuwe bedrijven die een nieuwe Videma-licentie aanvragen. Als je dus na 1 februari een Videma-licentie aanvraagt, betaal je in 2018 nog het reguliere Videma tarief en profiteer je, mits KHN-lid, vanaf 2019 van de KHN-korting op je Videma licentie(s).

LET OP: De KHN-korting op een tv-licentie is alleen van toepassing bij bedrijven die zich zelf aanmelden. Videma controleert actief op het gebruik van tv. Als blijkt dat je zonder licentie publiekelijk tv-beelden vertoont, ben je verplicht de licentie alsnog af te nemen tegen de hogere ‘bruto’ tarieven, zonder KHN-, aanmeld- en betalingskorting.

Tip: Betaal je Videma-factuur op tijd anders vervalt de 33,3% aanmeld- en betalingskorting.

Meer informatie
Bel voor vragen of meer informatie: 0183-583000 of kijk op www.videma.nl.

Neem contact op met mij:
 Naam
 Bedrijfsnaam
 Bedrijfstype
 Adres
 Postcode
 Plaats
 Lidnummer
 KvK-nummer
 Telefoonnummer
 E-mailadres
 Opmerking  
Terug
KHN Ledenvoordelen