Tot 20% korting op licenties voor zakelijk tv-gebruik

Videma logo

Als je je gasten tv aanbiedt op hun kamer of in je café of restaurant, moet je volgens de Auteurswet toestemming hebben van de rechthebbenden van tv-programma´s. Met een licentie van Videma regel je dat in één keer. Videma verstrekt licenties voor de vertoning van de tv-beelden van nagenoeg alle Nederlandse publieke en commerciële zenders*.

Jouw KHN-voordeel
Als lid van KHN ontvang je tot 20% korting op het netto Videma-tarief voor jouw bedrijfstype. De verschillende tarieven vind je hieronder. De KHN-korting (op de Videma-factuur vermeld als 'branchekorting') komt dus bovenop de 25% tot 33,3% aanmeld- en betalingskorting. Tip: betaal je Videma-factuur op tijd anders vervalt de aanmeld- en betalingskorting en mogelijk ook de branchekorting. Let op: Videma heft per 2019 een opslag van 10% voor drie nieuwe rechtenclubs: Lira, Vevam en Norma. Zie ook de toelichting op videma.nl.

Hoe profiteer je?
Als je in 2018 al een Videma-licentie had met KHN-korting en in 2019 nog steeds lid bent van KHN, profiteer je automatisch van de KHN-korting. Heb je als KHN-lid nog geen Videma-licentie en wil je tv-beelden vertonen in je bedrijf? Vraag dan via onderstaand formulier een Videma-licentie aan met KHN-korting. Nieuw is dat er voor nieuwe Videma-licenties geen deadline meer is om te profiteren van de KHN-korting. Als je aan de voorwaarde voldoet, krijg je dus dit jaar al KHN-korting op je Videma-licentie. Voorheen kreeg je bij aanmelding na 1 februari de KHN-korting pas in het volgende kalenderjaar.

Tarieven hotels, motels en pensions
Leden van KHN krijgen € 3,16 korting per kamer per jaar voor de doorgifte en vertoning van tv-programma’s. Op de tarieven voor een tv in de (hotel)bar en/of andere (hotel)ruimtes is de KHN-korting 10%. Tarieven hotels 2019.

Tarieven café, kantines en aanverwante horeca
Leden van KHN krijgen 20% korting op het tarief voor de vertoning van tv-beelden in cafés, kantines en aanverwante horecagelegenheden. Het tarief is gebaseerd op het aantal m2 vertoningsruimte. Tarieven cafés 2019.

Tarieven cafetaria's, lunchrooms, grillrooms en aanverwante gelegenheden
Leden van KHN krijgen bijna 20% korting op het vaste tarief per bedrijfslocatie voor de vertoning van tv-beelden in cafetaria's, lunchrooms, grillrooms en aanverwante gelegenheden. Tarieven cafetaria's en lunchrooms 2019.

Tarieven recreatiebedrijven
Leden van KHN krijgen korting op de tarieven voor doorgifte van tv-beelden naar bungalows, chalets of kampeerplaatsen en voor tv in de bar, kantine, recreatiezaal, receptie of cafetaria. Tarieven recreatiebedrijven 2019.

Over Videma
Videma is een collectieve beheersorganisatie die zich sinds 2000 heeft gespecialiseerd in het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-beelden. Voor hun klanten (bedrijven en instellingen) organiseren zij het zo eenvoudig mogelijk: de licentie geeft auteursrechtelijke toestemming voor het zakelijk gebruik van een compleet pakket tv-programma's op de belangrijkste publieke en commerciële zenders.

*De zenders die Videma vertegenwoordigt
Videma geeft toestemming voor het zakelijk gebruik van alle programma's die worden uitgezonden via de belangrijkste landelijke publieke en commerciële omroepen. Het betreft toestemming voor doorgifte en groepsvertoning van alle programma's die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, FOX, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma's berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma's die ze uitzenden) en producenten. Let op: Videma vertegenwoordigt geen betaalkanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport.

LET OP: Videma controleert actief op het zakelijk vertonen van tv-beelden. Als je zonder Videma-licentie publiekelijk tv-beelden vertoont, ben je verplicht de licentie alsnog af te nemen tegen de hogere ‘bruto’ tarieven, zonder aanmeld- en betalingskorting en zonder KHN-korting.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Videma op videma.nl.

Aanvraag nieuwe Videma-licentie via KHN
 Naam
 Bedrijfsnaam
 Bedrijfstype
 Adres
 Postcode
 Plaats
 Lidnummer
 KvK-nummer
 Telefoonnummer
 E-mailadres
 Opmerking  
Terug
KHN Energiewet App banner
KHN Ledenvoordelen