Afdeling Alkmaar

KHN afdelingsnieuws

Succesvolle kick-off Horeca Academie Noord-Holland-Noord

23-05-2019
-

Op dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland-Noord tijdens een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horecaondernemers en andere belanghebbenden.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Kort verslag bestuursvergadering KHN Alkmaar

15-02-2019
-

Op 14 februari kwam het bestuur bij elkaar in Het Gulden Vlies voor de eerste bestuursvergadering in het nieuwe jaar. Over welke onderwerpen is er zoal gesproken? Je leest het hier.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Ondernemers en gemeente werken samen aan versterking Alkmaars centrum

12-02-2019
-

KHN heeft, samen met andere ondernemersorganisaties en de gemeente Alkmaar een convenant ondertekend om samen te werken bij het versterken van het centrum van Alkmaar.

Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13-12-2018
-

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

Bent u al aangemeld op het nieuwste communicatieplatform Chainels Alkmaar?

26-11-2018
-

Chainels is het besloten communicatieplatform met een website en app dat de communicatie tussen ondernemers en belanghebbende organisaties zoals gemeente Alkmaar, Stadswerk072 en politie efficiënter maakt. 

Nick Driehuis van The Beach in Aalsmeer tapt de mooiste bieren van regio Noord-Holland

13-11-2018
-

Op de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk op maandag 12 november

Lokaal horecanieuws in de media

OM: Brand bowling Venhuizen in opdracht gesticht [video] [update]

17-06-2019 - Het Party Wold Center in Venhuizen is volgens het openbaar ministerie in 2013 opzettelijk in brand gestoken in opdracht van A. W., de man van de eigenaresse van het bedrijf. Behalve tegen A. W. uit Hem startte maandag de rechtszaak in Alkmaar tegen de drie andere mannen die bij de brandstichting betrokken zouden zijn geweest: C. K. uit Utrecht, P. Z. uit Nieuwegein en R. Z. uit Amsterdam.Het Party World Center aan de Westerbuurt ging in de nacht van 24 op 25 december 2013 in vlammen op.

Verdachten bowlingbrand Venhuizen wijzen naar elkaar

17-06-2019 - De vier verdachten in de zaak van de brand in bowlingcentrum in Venhuizen, spreken elkaar tegen. Dat bleek vandaag op de eerste zittingsdag in de rechtbank van Alkmaar, waar de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Ze ontkennen allemaal iets met de brand te maken te hebben gehad.

Onderzoek naar Alkmaarse shisha lounges leidt tot hoge boetes

17-06-2019 - Vlak voor het weekend is er onderzoek gedaan naar shisha lounges in Alkmaar. Dit zijn plekken waar je shisha, gearomatiseerde tabak, kunt roken met de waterpijp. Er zijn diverse overtredingen geconstateerd die resulteerden in hoge boetes. De politie treedt niet verder in detail. Het onderzoek werd gedaan in samenwerking met de gemeente Alkmaar, douane, Belastingdienst een de Voedsel- en Warenautoriteit. In juli 2016 moest restaurant Aloha nog tijdelijk de deuren sluiten vanwege de shisha lounge.