Afdeling Alkmaar

KHN afdelingsnieuws

Leuke workshops voor praktijkbegeleiders op het Horizon in Heerhugowaard

19-04-2019
-

Ook dit jaar organiseert het Horizon college ‘Horizon Plaza’. Horizon Plaza is een evenement voor praktijkopleiders die de studenten begeleiden bij het aanleren van de beroepspraktijkvorming (BPV). Met dit evenement wil het Horizon college jou als praktijkopleider bedanken voor jouw passie, inzet en toewijding om samen met het onderwijs de vakmensen te vormen die in de toekomst nodig zijn.

Horecatour Alkmaar tijdens Nationale Horecadag 21 mei 2019

16-04-2019
-

Heb je vacatures die je graag onder de aandacht wilt brengen? Wil je jouw bedrijf nog beter op de kaart zetten? Doe dan mee met de Nationale Horecadag op 21 mei aanstaande!

Workshop Dossieropbouw en ontslag (halve dag) 27 mei in Heemskerk

11-04-2019
-

Je wilt een goede werkgever zijn en tegelijkertijd voorbereid zijn als je tot ontslag wilt overgaan. Tijdens de workshop Dossieropbouw en ontslag leer je in een halve dag meer over de eisen die gesteld worden aan het personeelsdossier. En je weet welke acties je moet ondernemen voordat je tot ontslag kan overgaan.

Cursus Marketing in de horeca (1 dag) 14 mei in Bloemendaal

02-04-2019
-

Je wilt je vaste gasten binden en nieuwe gasten verleiden om voor jou te kiezen. Maar hoe doe je dat in een wereld met een enorm horeca-aanbod? Met deze cursus weet je hoe je verschillende marketingmiddelen inzet om bekende en nieuwe gasten naar jouw horecabedrijf te trekken.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Gratis training overvalpreventie in de horeca 7 mei in Castricum

25-03-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Kort verslag bestuursvergadering KHN Alkmaar

15-02-2019
-

Op 14 februari kwam het bestuur bij elkaar in Het Gulden Vlies voor de eerste bestuursvergadering in het nieuwe jaar. Over welke onderwerpen is er zoal gesproken? Je leest het hier.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Lokaal horecanieuws in de media

Expositie 'Still Alive' van Kaj ter Borgh in Kunstuitleen Alkmaar ??

21-04-2019 - Donderdag 25 april opent om 20:00 uur de foto-expositie 'Still Alive' van Kaj ter Borgh bij Kunstuitleen Alkmaar. De fotograaf is gespecialiseerd in stillevens. Ook in de culinaire foto's die hij in opdracht maakt, wordt de kijker getroffen door elementen van verstilling, maar ook verlatenheid en de tevergeefsheid der dingen. Ter Borgh laat zich inspireren door 17e eeuwse schilders van het stilleven en maakt gebruik van objecten en symbolen om een verhaal of emotie over te brengen.

Stoer; leerwerk restaurant

20-04-2019 - ALKMAAR Stoer is het initiatief van Lotte Mol om een verantwoord restaurant met heerlijke en eerlijke gerechten te combineren met werkplekken voor mensen met een mindere kans op de arbeidsmarkt. Lotte heeft zelf jarenlang in het speciaal onderwijs gewerkt, maar raakte soms verzand in de bureaucratie. Zij merkte op dat de hulpvraag en het hulpaanbod van elkaar verschilde en besloot op eigen wijze invulling te geven aan het werken met mensen met een rugzakje.

Invasie van toeristen veroorzaakt topdrukte: in regio Alkmaar is geen hotelkamer, vakantiehuis of campingplaats te vinden

19-04-2019 - Er staat Noord-Holland dit paasweekeinde een invasie van toeristen te wachten. De drukte is zo gigantisch, dat in Alkmaar en omgeving vrijwel geen hotelkamer, vakantiehuis of campingplaats meer te vinden is. "Het loopt storm", bevestigt een receptiemedewerkster van Hotel Zuiderduin (365 kamers) in Egmond aan Zee. "Wij zijn helemaal volgeboekt." Hetzelfde geldt voor de aan Zuiderduin gelieerde zusterhotels ...