Voor horecaondernemers en hun medewerkers

Ieder horecabedrijf dat voedsel bereidt moet voldoen aan de Allergenenwetgeving. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om de juiste allergeneninformatie te verstrekken van een gerecht wanneer een gast hierom vraagt. Met deze video training trainen wij jouw medewerkers op het gebied van allergenen.

Na het volgen van deze Online Allergenen Training hebben je medewerkers alle noodzakelijke kennis van de 14 wettelijk verplichte allergenen en kunnen zij een Allergenen Management Systeem opzetten én onderhouden. Daarnaast kunnen zij gasten met een voedselovergevoeligheid juist informeren zodat zij niet ziek worden in jouw bedrijf.

Voor wie?

De Online Allergenen training (video training) is voor horecaondernemers en hun medewerkers.

Inhoud van de training

In deze video training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Module 1: Introductie: 4 videolessen + test je kennis!
  • Module 2: Waar of niet waar? – 7 videolessen
  • Module 3: Allergenenwet in jouw organisatie - 3 videolessen + kennistest
  • Module 4: Voedselovergevoeligheid - 6 videolessen
  • Module 5: Wettelijk verplichten allergenen (deel 1) - 7 videolessen
  • Module 6: Wettelijk verplichten allergenen (deel 2) - 7 videolessen + kennistest
  • Module 7: Allergenen en de wet - 9 videolessen + kennistest
  • Module 8: Allergenenmanagement - 6 videolessen
  • Allergenen Toets

Programma

Na ontvangst van de aanmelding en betaling wordt per post de Allergenenmap naar de cursist verstuurd. Per mail ontvangt de cursist toegangscodes voor de Online Allergenen Training (video training) en kun je direct aan de slag!

De video training bestaat uit +/- 50 korte videolessen (max. 6 minuten), afgewisseld met 3 kennistoetsen bestaande uit 10 vragen. Wanneer je nog vragen hebt kun je deze aan je trainer stellen in de online chatmodule. De totale trainingsduur is +/- 4 – 6 uur.

Allergenen toets

Aan het einde van de video training sluit je af met de Allergenen toets. De toets bestaat uit 30 meerkeuzevragen (A,B,C,) waarvan je er maximaal 12 fout mag maken om het Allergenen Certificaat te behalen. De toets maak je online en hiervoor hoef je niet naar een examenlocatie. Wanneer je geslaagd bent voor de toets ontvang je binnen 2 dagen je Allergenen Certificaat!

Kosten & betaling

Deze training wordt aangeboden door HOC.nl. Horeca Opleidingscentrum (HOC) is preferred supplier van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) op het gebied van horeca opleidingen. Leden van KHN ontvangen maar liefst 15% korting op het lesgeld van alle (online) cursussen van HOC!

De kosten voor de Online Allergenen Training (video training), Allergenenmap en certificeringskosten bedragen voor KHN-leden € 255. Voor NIET KHN-leden bedragen de kosten € 285,-. Na ontvangst van de aanmelding ontvang je de factuur.

Aanmelden

Je kunt jezelf en/of je medewerker(s) direct hier aanmelden voor de Online Allergenen Training . Heb je nog vragen over deze training? Neem dan contact op met ons Sales & Service team via 085 – 202 66 66 of info@hoc.nl

Meer trainingen HOC.nl