Afdeling Den Haag

KHN afdelingsnieuws

24-uurs staking in OV aangekondigd voor 28 mei a.s. in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

20-05-2019
-

Het treinverkeer in Nederland en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen op 28 mei grotendeels stil liggen. De vakbonden hebben een 24-uurs staking uitgeroepen voor die dag. Werknemers in het streekvervoer beraden zich nog over deelname.

Informatie over Parkoers in Den Haag

13-05-2019
-

Parkoers is een lunchroom en vergaderlocatie in Den Haag waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt het horecavak leren.

Extra nachtontheffingen voor haagse horeca buiten het centrum

19-04-2019
-

Den Haag verleent 5 extra nachtontheffingen voor horecazaken buiten het centrum. In het coalitie-akkoord 2018-2022 staat dat er ruim baan wordt gegeven aan de horeca in den haag.

Gratis training overvalpreventie in de horeca 28 mei in Leiden

11-04-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Koninklijk Horeca Nederland sluit samenwerking met de Horeca Academie af

27-03-2019
-

KHN en de Horeca Academie in Den Haag hebben een overeenkomst gesloten om samen opleidingen te verzorgen. Bart Hogenboom, voorzitter KHN regio Zuid-Holland-Noord en Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie ondertekenden een overeenkomst om dit jaar gezamenlijk een opleiding tot leermeester en een training in leidinggeven aan te bieden. Een belangrijke aanvulling op het horecaonderwijs.

Geluidsontheffing horeca Den Haag

08-03-2019
-

Haagse horecaondernemers krijgen dit jaar zes keer collectief de ruimte om meer geluid te maken dan normaal is toegestaan. Dit geldt onder andere tijdens de opening van het strandseizoen, Koningsnacht, Parkpop en tijdens de jaarwisseling.

Zero Waste in de Haagse horeca

04-03-2019
-

Ingegeven door het Europese verbod op single use plastics per 2021 ziet het Haagse college graag dat wij het initiatief van Zero Waste Nederland onder de Haagse horeca te promoten.

Let op: de koningstunnel gaat dicht

04-03-2019
-

Vanaf 1 maart tot 1 oktober 2019 is de Koningstunnel in beide richtingen afgesloten voor al het autoverkeer. De tunnel is toe aan een renovatie.

2-daagse training Professioneel leidinggeven

19-02-2019
-

Wil je jouw medewerkers laten doorgroeien in jouw bedrijf naar een leidinggevende functie? Dit is een belangrijke rol met grote invloed op jouw bedrijf en jouw gast.

Assistentiehond altijd welkom in horeca

29-01-2019
-

In november 2018 heeft Voorall, de belangenorganisatie voor Haagse inwoners met een beperking, een steekproef gehouden in Den Haag. Vrijwilligers die in het dagelijks leven gebruik maken van een blindengeleidehond bezochten dertig horecazaken in het centrum van Den Haag. De meeste horecazaken (26) vonden het vanzelfsprekend gasten met een assistentiehond binnen te laten. Bij vier zaken werd de blindengeleidenhond geweigerd. Assistentiehonden mogen in geen enkele horecagelegenheid worden geweigerd. Dit zegt het VN verdrag handicap.

Lokaal horecanieuws in de media

Instock komt met onlinemarktplaats tegen voedselverspilling

24-05-2019 - Restaurant Instock, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, heeft een onlinemarktplaats gelanceerd tegen voedselverspilling. Op de website InstockMarket.nl kunnen horecabedrijven groenten en fruit bestellen die er niet perfect uitzien, maar die nog prima kunnen worden gebruikt voor onder meer soepen, sauzen of salades. Zo willen de initiatiefnemers stimuleren dat horeca serveert wat er in Nederland voorhanden is.

Ondanks de overwinning van de PvdA is Asschers tocht naar herstel is nog lang niet voltooid

24-05-2019 - Ongeloof, uitzinnigheid, tranen, knuffels. De oerkreet van vreugde uit het café waar de PvdA haar verkiezingsavond had, was donderdagavond over het hele Plein in Den Haag te horen. Vreemd is dat niet: nog maar twee jaar geleden werd de sociaaldemocratie doodverklaard.Lees verder na de...

Stichting Met je Hart krijgt Appeltje van Oranje

24-05-2019 - Noordwijkerhout - Stichting Met je Hart is dit jaar één van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje heeft ontvangen. Dat gebeurde op 23 mei in Paleis Noordeinde in Den Haag. De landelijke stichting Met je Hart is in Noordwijkerhout actief met onder meer een restaurantcampagne. Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren.