Afdeling Den Haag

KHN afdelingsnieuws

24-uurs staking in OV aangekondigd voor 28 mei a.s. in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

20-05-2019
-

Het treinverkeer in Nederland en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen op 28 mei grotendeels stil liggen. De vakbonden hebben een 24-uurs staking uitgeroepen voor die dag. Werknemers in het streekvervoer beraden zich nog over deelname.

Informatie over Parkoers in Den Haag

13-05-2019
-

Parkoers is een lunchroom en vergaderlocatie in Den Haag waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt het horecavak leren.

Extra nachtontheffingen voor haagse horeca buiten het centrum

19-04-2019
-

Den Haag verleent 5 extra nachtontheffingen voor horecazaken buiten het centrum. In het coalitie-akkoord 2018-2022 staat dat er ruim baan wordt gegeven aan de horeca in den haag.

Gratis training overvalpreventie in de horeca 28 mei in Leiden

11-04-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Koninklijk Horeca Nederland sluit samenwerking met de Horeca Academie af

27-03-2019
-

KHN en de Horeca Academie in Den Haag hebben een overeenkomst gesloten om samen opleidingen te verzorgen. Bart Hogenboom, voorzitter KHN regio Zuid-Holland-Noord en Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie ondertekenden een overeenkomst om dit jaar gezamenlijk een opleiding tot leermeester en een training in leidinggeven aan te bieden. Een belangrijke aanvulling op het horecaonderwijs.

Geluidsontheffing horeca Den Haag

08-03-2019
-

Haagse horecaondernemers krijgen dit jaar zes keer collectief de ruimte om meer geluid te maken dan normaal is toegestaan. Dit geldt onder andere tijdens de opening van het strandseizoen, Koningsnacht, Parkpop en tijdens de jaarwisseling.

Zero Waste in de Haagse horeca

04-03-2019
-

Ingegeven door het Europese verbod op single use plastics per 2021 ziet het Haagse college graag dat wij het initiatief van Zero Waste Nederland onder de Haagse horeca te promoten.

Let op: de koningstunnel gaat dicht

04-03-2019
-

Vanaf 1 maart tot 1 oktober 2019 is de Koningstunnel in beide richtingen afgesloten voor al het autoverkeer. De tunnel is toe aan een renovatie.

2-daagse training Professioneel leidinggeven

19-02-2019
-

Wil je jouw medewerkers laten doorgroeien in jouw bedrijf naar een leidinggevende functie? Dit is een belangrijke rol met grote invloed op jouw bedrijf en jouw gast.

Assistentiehond altijd welkom in horeca

29-01-2019
-

In november 2018 heeft Voorall, de belangenorganisatie voor Haagse inwoners met een beperking, een steekproef gehouden in Den Haag. Vrijwilligers die in het dagelijks leven gebruik maken van een blindengeleidehond bezochten dertig horecazaken in het centrum van Den Haag. De meeste horecazaken (26) vonden het vanzelfsprekend gasten met een assistentiehond binnen te laten. Bij vier zaken werd de blindengeleidenhond geweigerd. Assistentiehonden mogen in geen enkele horecagelegenheid worden geweigerd. Dit zegt het VN verdrag handicap.

Lokaal horecanieuws in de media

Faillissement dreigt voor Britse restaurantketen van Jamie Oliver

22-05-2019 - De restaurantketen van de Britse tv-kok Jamie Oliver heeft dinsdag 21 mei uitstel van betaling aangevraagd. Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. Het gaat om 25 restaurants waar in totaal bijna 1300 mensen werken. Elf jaar geleden startte Oliver de restaurantketen Jamie's Italian en daarna volgden steakhouse Barbecoa en Jamie Oliver's Diner. In Nederland heeft Jamie's Italian vestigingen in Rotterdam en Den Haag.

6 Juni: Pier Proeverij voor Eventmanagers

22-05-2019 - De Pier in Scheveningen nodigt eventmanagers uit voor de exclusieve Pier Proeverij op 6 juni a.s. vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur. Een culinaire tocht over de vernieuwde Pier laat je kennismaken met de bijzondere foodconcepten, diverse multifunctionele zalen met waanzinnig 360 graden uitzicht over zee en alle extra mogelijkheden voor jouw event.Dit icoon in de zee is dé plek voor verrassende bijeenkomsten met 600 strekkende meter beneden- en bovendek en uitzicht op strand en zee.

Eigenaresse ijssalon is ex Haagse crimineel

21-05-2019 - De ijswinkel in Den Haag waar in de nacht van maandag op dinsdag een ruit uit werd geblazen is van een ex-vriendin van de beruchte Haagse crimineel Reda N. Afgelopen week ging al een explosief af in het reisbureau van de vader van Reda. Dat meldt het AD. Het is de tweede keer in een week tijd dat er een aanslag is geweest op zaken van mensen uit de kring van Reda. De schade was deze keer niet zo groot als die in het reisbureau van Reda's vader aan de Hoefkade in Den Haag vorige week.