Heb je alles op orde voor de nieuwe AVG-wetgeving?

Per 25 mei 2018 moet je voldoen aan de nieuwe AVG-wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Elke organisatie die met persoonsgegevens werkt, moet voldoen aan de eisen van de AVG. Om je hierbij te ondersteunen biedt KHN twee verschillende tools: de Regelhulp van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en het AVG-Programma van AVG Verenigingen.

In de nieuwe wet staan regels die betrekking hebben op gegevens van personen, zoals (potentiële) gasten, medewerkers, leveranciers enzovoorts. De wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie niet voldoet aan de nieuwe regels, kan hoge boetes krijgen.

Voldoe je aan de wet?

Je moet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat dat jouw ICT-systemen op orde zijn, computers en telefoons goed beveiligd zijn, je juiste contracten afsluit met derden over uitwisseling van gegevens en vastleggen wie in de organisatie de persoonlijke gegevens mag inzien.

Gratis regelhulp van de Autoriteit Persoonsgegevens

Je kunt de momenten en manieren waarop je persoonsgegevens bewaart tegen het licht houden met behulp van een regelhulp. Door de vragen uit de regelhulp te beantwoorden, komen eventuele knelpunten vanzelf naar boven. Met deze Regelhulp van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijg je in 10 stappen een beeld van waar je aan kunt werken om goed voorbereid te zijn op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).Zo heb je gelijk een actielijst met zaken die je moet veranderen. En betrek jouw personeel: jouw medewerkers moeten op de hoogte zijn van de nieuwe privacyregels. En zij kunnen goed meedenken over de huidige processen en de nodige aanpassingen.

Ondersteuning voor KHN-leden: AVG-Programma

KHN helpt je als KHN-lid om te voldoen aan de eisen van deze nieuwe privacywetgeving. Wij hebben een overeenkomst gesloten zodat je als KHN-lid gebruik kunt maken van een speciaal AVG-Programma. Dit programma bestaat uit een 15-stappenplan. Je krijgt duidelijke instructies en uitleg over wat er moet gebeuren op het gebied van ICT, jouw medewerkers, contracten en gastgegevens. je wordt stapsgewijs door het proces geleid. Aan het eind van het stappenplan is er een verklaring waarmee je kunt aantonen dat jouw bedrijf alle noodzakelijke stappen heeft doorlopen. Vervolgens moet je de maatregelen ook implementeren in jouw bedrijf.

KHN-leden krijgen korting op AVG-toolkit

KHN-leden krijgen vijftig procent korting op het AVG-Programma.

Prijzen

Geen medewerkers: €125* (niet-leden betalen € 250)
1-10 medewerkers € 250* (niet-leden betalen € 500)
11 – 50 medewerkers: € 500* (niet-leden betalen € 1000)
51 – 250 medewerkers: € 1000* (niet-leden € 2000)

*Exclusief 21% btw

Aanmelden voor de AVG-toolkit

  • Stap 1: Ga naar avg-programma.nl/khn
  • Stap 2: Klik op Aanmelden
  • Stap 3.: Vul jouw gegevens in
  • Stap 4. Geef de kortingscode (KHNAVG50) in en ga akkoord met de algemene voorwaarden
  • Stap 5: je ontvangt een mail met jouw gebruikersnaam en wachtwoord

Daarna kun je inloggen op het AVG-Programma via de link in het mailbericht met als onderwerp ‘Uw AVG-programma account’.

Heb je vragen over jouw aanmelding?

Mail naar aanmelden@avg-programma.nl.

KHN Modellen

Download vier KHN hulpmiddelen in Word en Excel ter bescherming van persoonsgegevens in het kader van privacywetgeving. Geheimhoudingsverklaring werknemer, privacyverklaring, verwerkersovereenkomst en verwerkingenregister.