Afdeling Medemblik

KHN afdelingsnieuws

Succesvolle kick-off Horeca Academie Noord-Holland-Noord

23-05-2019
-

Op dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland-Noord tijdens een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horecaondernemers en andere belanghebbenden.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Gouden eeuw pakt flink uit in Hoorn

06-03-2019
-

Jongeren in authentieke kostuums uit de zeventiende eeuw stonden op het podium van schouwburg Het Park. Hun spel, en later dans, vormden de opmaat van het themajaar ’Rembrandt en de Gouden Eeuw’, dat hier de officiële start beleefde.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13-12-2018
-

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

Even voorstellen: nieuwe KHN-regiomanager Ramesh Jongens

03-12-2018
-

Graag stel ik mezelf aan u voor: mijn naam is Ramesh Jongens en per 3 december 2018 ben ik uw contactpersoon bij uw branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland.

Nick Driehuis van The Beach in Aalsmeer tapt de mooiste bieren van regio Noord-Holland

13-11-2018
-

Op de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk op maandag 12 november

KHN: Voorstel verhoging toeristenbelasting Amsterdam te gek voor woorden

15-05-2017
-

De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (D66) wil dat de toeristenbelasting in de stad drastisch omhoog gaat naar 15% (nu 5%) van elke overnachting. KHN vindt deze verhoging van de toeristenbelasting te gek voor woorden.

Lokaal horecanieuws in de media

Fantasieobjecten trekken veel bekijks bij Stoommachinemuseum in Medemblik [video]

15-06-2019 - Verkleed en geschminkt zitten Jan (58) en Peter (25) Wessels zaterdagmiddag aan tafel in het restaurant van het Stoommachinemuseum. Even een korte pauze, voordat ze weer in hun rol kruipen. Buiten trekken de vier machines waarmee ze naar Medemblik gekomen zijn al de nodige bekijks. En als de twee theatermakers van Abacus er even later ook nog beweging in brengen, vallen de monden helemaal ...

Tekort aan paalzitters in Lambertschaag

13-06-2019 - Het traditionele Paalzitten in Lambertschaag verkeert in crisis door een tekort aan paalzitters. Van de vijftien beschikbare palen boven de Dijksloot bij hotel-restaurant Het Wagenwiel, zijn er vijf nog niet bezet. Vrijdagavond 14 juni houdt de organisatie crisisberaad over hoe het nu verder moet ...

'Een tijd geleden heb ik het opgeknapt. Daar kwam wel enige dwang bij kijken'

11-06-2019 - Jos (58) fietst vrijdagmiddag na zijn werk naar café De Ark, tussen de weilanden en fruittuinen in Wervershoof. 'En als ik thuiskom, haal ik een chineesie.'Jos: 'Ik werk al vanaf mijn 16de in een garage, als automonteur.  Mijn eerste werkgever ging failliet, bij deze werk ik sinds 1984. Ik ben de oudste, alle collega's zijn jonger. Waar het over gaat in de pauze? Nergens over. Ze zitten allemaal in hun telefoon. Ik ga dan een boekje lezen, of de krant. Ik kan heel goed niksen.