Onlangs heeft Claire Martens van de VVD Amsterdam n.a.v. gesprekken met ons bestuur, opgeroepen de zogenaamde corona terrassen te verlengen in de winter.

Daar lijkt nu draagvlak voor te zijn bij de andere fracties. Zie in de bijlage het recent verschenen artikel in het Parool. KHN voert al geruime tijd een lobby om dit te bewerkstelligen. Ter ondersteuning hiervan hebben we het college en de stadsdeelbestuurders verzocht medewerking te verlenen aan de verlenging.

Waarom verlenging van de coronaterrassen?

De nood is immers hoog, omdat er nog steeds grote verliezen worden geleden door de coronamaatregelen en een aantal gasten zich veiliger voelen bij buitenverblijf.
Binnenkort hopen we meer duidelijkheid te krijgen of de huidige corona terrassen ook na 1 november a.s. kunnen blijven staan. Naast deze verlenging in periode vragen we voor de winter ook een verlenging van de openingstijd voor terrassen. Er zijn locaties waar het terras al om 20.00 uur moet sluiten. We verzoeken het college dit te verlengen tot de tijd die in de zomer van toepassing is voor de betreffende locaties en in elk geval tot 22.00 uur.

Weerstand van bewoners

Er is echter ook kritiek van bewoners over (mogelijke) overlast en er is weerstand tegen het verwarmen van de terrassen.
We zijn van mening dat vrijwel elke ondernemer zich realiseert dat terrassen geen overlast voor de omgeving en haar bewoners op mag leveren en we hebben ervaren dat de meeste ondernemers daar zeer verantwoord mee omgaan. De ondernemer die dit niet lukt zal het risico lopen dat de toestemming voor het coronaterras wordt ingetrokken. Voorkom overlast en blijf in gesprek met je buren om je terras te behouden. Loop je hierin vast, neem dan tijdig contact met ons op, zodat we kunnen adviseren en bemiddelen. Voorkom escalatie.

Verwarming terrassen

Ook vraagt KHN extra aandacht voor een verantwoorde verwarming van terrassen en we roepen je op om maatregelen te nemen. Denk hierbij aan een schakelaar voor terrasverwarming op basis van een bewegingsmelder of stimuleer bediening door de gast zelf met een aan/uit knop. Dekens en andere gerichte verwarming kunnen een aanvulling of goed alternatief zijn. Maak bij de keuze van energieleverancier een keuze voor duurzaam opgewekte stroom. KHN Energie kan je hierbij helpen en adviseren.

Niet elke ondernemer is geholpen met verruiming van terrasexploitatie

Uiteraard is slechts een deel van onze achterban geholpen met deze maatregelen en op basis van een herstelplan blijft KHN zich zowel landelijk en lokaal inzetten voor maatregelen en steun voor een spoedig herstel van de gehele branche.

Voor meer informatie of vragen neem contact op met Eveline Doornhegge, e.doornhegge@khn.nl of 06 51 49 07 09.

Bijlage: Amsterdamse terrassen mogelijk hele winter open ‘Nood is hoog in de horeca’ Het Parool

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens