Het UWV is druk bezig met de definitieve berekening van de NOW 3. Bij eerder verleende voorschotten ontdekten twee horecaondernemers dat er een fout zat in de berekening. Contoleer de NOW-afrekening daarom goed, om er zeker van te zijn dat deze klopt.

Wat ging er mis?
Het UWV kwam uit op een lagere loonsom in de maand juni 2020 dan deze daadwerkelijk was. De pensioenpremie die al was ingehouden op het vakantiegeld, werd door het UWV nogmaals afgetrokken van het brutoloon, om tot het SV-loon te komen. Dat resulteerde dus in een te laag SV-loon en daardoor in een te lage subsidie. Zie ook: Vakantiegeld uitbetaald in juni? Let op bij vaststelling NOW 3 | KHN

Controle NOW 3
Het is nu zaak om er bij de definitieve berekening voor NOW 3 goed op te letten dat niet dezelfde fout gemaakt wordt. Mocht je toch ontdekken dat dit wederom mis is gegaan, dan kun je (opnieuw) bezwaar maken en zo de misgelopen subsidie alsnog vorderen. Dit doe je door bezwaar te maken tegen de definitieve vaststelling NOW 3. Momenteel kan dat al voor NOW 3.1, tot 22 februari 2023. Neem contact op met jouw accountant of administrateur voor meer informatie.

Tip: volg dit ook in andere NOW-tranches waar de refertemaand mei of juni een onderdeel van de rekensom voor de loonsom SV is.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens