Regeringspartijen D66 en CDA hebben deze week gehoor gegeven aan de oproepen van KHN om horeca te steunen bij huurconflicten en de strenge voorwaarden van boekingsplatforms.

Op twitter schreef D66-kamerlid Verhoeven woensdag dat hij uitstel van huurbetalingen voor ondernemers een belangrijk aandachtspunt vindt in de steunmaatregelen van de overheid. In gesprek met BNR-radio voegde hij hier een noodoproep richting gemeenten en provincies aan toe om alles te doen om bedrijven overeind te houden. Hiermee doelde Verhoeven ook op snellere betaling van rekeningen aan mkb’ers door overheden. Een sympathiek pleidooi, maar vooralsnog liggen hiervoor nog geen concretere maatregelen op tafel. KHN houdt daarom de druk erop.

Debat over economische noodmaatregelen

Tijdens het debat over de economische noodmaatregelen sprak ook CDA-Kamerlid Slootweg zijn steun uit voor horecaondernemers. Naar aanleiding van de oproep van KHN bevroeg hij minister Hoekstra van Financiën over de werkwijze van boekingsplatforms. Slootweg is er, net als KHN, niet over te spreken dat Booking.com en Expedia hoteliers het vel over de neus trekt en wil dat het kabinet deze platforms hierop aanspreekt. Lees hier ons volledige verslag van het debat.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens