De automaten waar ondernemers in speciale zakken hun wisselgeld kunnen storten, zijn sinds maandag weer open. De machines worden permanent bewaakt en dagelijks geleegd.

Twee weken geleden besloten banken en Geldmaat, op advies van de politie, om alle ruim 500 sealbagautomaten in Nederland te sluiten. Banken namen dit ingrijpende besluit na een nieuwe vorm van plofkraak. Door deze nieuwe vorm kunnen er niet ontplofte explosieven achterblijven en ontstaan er risico’s op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten.

Legitimeren

Ondernemers die gebruik willen maken van een sealbagautomaat moeten zich uit veiligheidsoverwegingen legitimeren bij de bewaker van de automaat waarna zij de sealbag zelf kunnen afstorten. Legitimeren kan met een geldig legitimatiebewijs. Banken begrijpen dat dit ongemak met zich mee kan brengen maar benadrukken dat dit noodzakelijk is voor de veiligheid. De 40 automaten zullen op doordeweekse dagen geopend zijn van 10 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s middags. Kijk voor de locatie van de geopende sealbagautomaten op de Locatiewijzer van Geldmaat.

Kijk voor meer info op nvb.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens