Op dinsdag 14 februari jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Voorzitter Gijs Brands heeft ons verwelkomd in Van Beinum.

Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg kun je onderstaand terugvinden.

Inzet voor behoud verruimde terrassen
Op 13 februari is KHN Haarlem aanwezig geweest bij de informatie- en inspraakmiddag van gemeente Haarlem over de mogelijkheden voor terrasuitbreiding. Het ambtelijk voorstel is toegelicht en verschillende belanghebbenden hebben de mogelijkheid gekregen opmerkingen te delen. Het wachten is nu op het definitieve voorstel van de gemeente. Onder andere de bereikbaarheid van mindervaliden en slechtzienden worden hierin onderzocht.

Vanaf 1 maart aanvragen proef vrije openingstijden mogelijk
KHN Haarlem heeft zich ingezet voor een proef voor vrije openingstijden. Dit is inmiddels door de gemeente goedgekeurd. In de komende 1,5 jaar onderzoeken we wat er gebeurt als horecabedrijven zelf mogen bepalen wanneer ze open en dicht gaan. Een vergunning aanvragen voor de proef kan in de maand maart. Meer informatie kun je hier terugvinden.

Week van de Haarlemse Nacht
Nachtwacht Haarlem organiseert binnenkort de Week van de Haarlemse Nacht. Dit is met name in het leven geroepen om het nachtleven op een positieve manier te bevorderen. Er zijn verschillende verdiepingsprogramma’s voor diverse doelgroepen.

Inspraak fietsbeleid
KHN Haarlem heeft een reactie geschreven op het concept van het nieuwe fietsbeleid in Haarlem. Ons uitgangspunt is dat fietsers met name het gedrag moeten aanpassen en dat dit gehandhaafd wordt. Daarnaast moeten er meer mogelijkheden komen voor fietsparkeren, zodat de overlast van geparkeerde fietsen terug zal nemen.

En verder:

  • Afval: voor evenementen zullen we opvragen hoe het zit met het gebruik van plastic bekers. Daarnaast informeren we naar de manieren waarop vanaf 1 april blik wordt verzameld waar statiegeld op zit.
  • Komend jaar zal de herverkiezing voor de BIZ plaatsvinden. De BIZ Binnenstad organiseert bijeenkomsten om de ondernemers hierover te informeren.
  • In het centrum zijn meetpalen aangebracht die het aantal mensen telt die voorbij lopen. Op deze manier kunnen we meten hoeveel mensen er op welk moment in de binnenstad zijn en hierop inspelen.
  • Het aantal overnachtingen in de hotels neemt weer toe. De grootste uitdaging op dit moment zijn de verhoogde kosten.
  • 27 maart wordt de Noord-Hollandse Horecabeurs in Alkmaar georganiseerd.
  • De indeling van de landelijke ledenraad van KHN wordt aangepast om de leden beter te kunnen bedienen.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 14 maart om 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens