Erwin van der Graaf is benoemd tot voorzitter en boegbeeld van het Hospitality Pact, het samenwerkingsverband voor de arbeidsmarkt waarin het beroepsonderwijs samen met bedrijven en organisaties uit de gastvrijheids-, recreatie-, event- en reisbranche de handen ineen hebben geslagen om het personeelstekort terug te dringen.

Erwin van der Graaf is werkzaam bij hotelketen Accor en is een echte bekende Industry Leader in de sector. Erwin’s carrière is zeer uitgebreid, van General Manager in verschillende Accor-hotels en recent als Vice President of Operations managed hotels voor Accor West-Europa. Daarnaast is hij voorzitter van de Industry Advisory Board van Stenden NHL University en betrokken bij onder andere Koninklijke Horeca Nederland en voorheen bij het Pensioenfonds Horeca en Catering. Erwin is dus echt iemand uit de sector die ook middenin de maatschappij staat, en daardoor de perfecte kandidaat om als boegbeeld van het Pact te fungeren.

“Het succes van de hospitality sector valt of staat met de bevlogenheid van de mensen die in deze prachtige sector werken. De hospitality secor is één van de leukste branches om in te werken, om een carrière in op te bouwen en om een leven lang te leren. De bijdrage van de sector aan het maatschappelijk welbevinden en de sociale cohesie in Nederland is enorm. Om dan vervolgens voorzitter te mogen worden van het Hospitality Pact is me een enorme eer en genoegen.”, aldus Erwin.

Het Hospitality Pact werd in juli 2023 gelanceerd en is een unieke samenwerking tussen tal van organisaties, bedrijven en het beroepsonderwijs in de gastvrijheids- en vrijetijdssector. Het is een antwoord op de uitdagingen op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. En die uitdagingen zijn groot: waar de instroom van nieuw talent in de sector al enkele jaren onder druk staat, is de jaarlijkse uitstroom hoog. Door het Hospitality Pact werken partijen in triple helix-verband samen aan enerzijds het aantrekken en behouden van personeel in de gastvrijheids- en vrijetijdssector en anderzijds aan het upskillen en reskillen van personeel.

Dat vraagt om kennisontwikkeling en samenwerking. Het pact biedt een ‘kompas’ om te werken aan het promoten en verbeteren van de arbeidsmarkt van de reis-, recreatie-, foodservice-, evenementenbranche en de horeca. Het Hospitality Pact wordt breed gedragen: Koninklijke Horeca Nederland, ANVR, HISWA-RECRON, CLC-Vecta, Veneca, CELTH (Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality) de MBO raad, het HBO en FNV Horecabond zijn onderdeel van de regiegroep, en het initiatief wordt breed gesteund in de sector en door het ministerie van Economische Zaken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens