Het nieuwe kabinet is van plan het lage btw-tarief voor logies en cultuur af te schaffen. Zoals beloofd laten we het er niet bij zitten en zetten we alles op alles om dit plan van tafel te krijgen. Naast de inspanningen die we al hebben gevoerd namens onze branche, starten we samen met partijen uit de cultuur, sport, boeken- en mediasector een campagne. Help jij mee de boodschap te verspreiden?

Natuurlijk hebben we zodra het nieuws bekend werd op verschillende manieren actie ondernomen. We vroegen én kregen aandacht van de pers, benaderden diverse Kamerleden en verstuurden brieven aan alle politieke partijen. Maar we zijn nog niet klaar.

Om nog meer impact te kunnen maken, hebben we de krachten gebundeld met een groot aantal organisaties, waaronder NOC*NSF, de KNVB, Kunsten ‘92, NDP Nieuwsmedia en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Samen zorgen we ervoor dat onze boodschap bij zoveel mogelijk mensen terechtkomt: Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee.

Geen hogere BTW, je belast er heel nederland mee

Wat kun jij doen?

Jij kunt helpen om onze boodschap te verspreiden. Bijvoorbeeld op (een van) de volgende manieren:

  • Deel onze oproep via jouw sociale mediakanalen
  • Koop een van de deelnemende kranten, knip de paginagrote advertentie uit en hang deze op in je zaak
  • Neem een selfie met de advertentie en deel deze met de hashtag #geenhogerebtw
  • Downloaden onderstaande poster en plak deze achter de ramen van jouw zaak

Download de poster

Waarom deze campagne?

Zoals we al eerder hebben aangegeven vinden wij de btw-verhoging een heel slecht idee. Een verhoging van het btw-tarief zal onze sector een nieuwe klap toebrengen die deze niet kan dragen. Daarnaast treft deze maatregel iedereen in de portemonnee en vrezen we dat hotelbezoek en uitgaan straks alleen nog te betalen is voor rijke mensen.

En dat is niet het enige…

De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca en media. Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de kickboksschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen

Alvast heel veel bedankt voor je steun!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens