Vorig jaar om deze tijd presenteerden staatssecretaris Blokhuis en KHN een e-learning verantwoord alcohol schenken. Inmiddels hebben meer dan 2500 deelnemers de gratis e-learning ‘Voor Elkaar’ doorlopen en het certificaat behaald. Hebben jouw medewerkers deze nog niet gevolgd? Laat ze dan snel aan de slag gaan.

Gratis e-learning vol praktische tips

In de e-learning ‘Voor Elkaar’ leren horecamedewerkers meer over de regels voor verantwoorde alcoholverstrekking. De nadruk ligt op de naleving van de leeftijdsgrens, het voorkomen van wederverstrekking en het niet schenken aan dronken personen. Met de juiste kennis kunnen zij goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties. In drie modules leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

Professionele horecabranche

Voor medewerkers zonder een sociale hygiëne diploma is het een snelle, toegankelijke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt en voor medewerkers met een diploma een waardevolle opfriscursus. Als horecabranche willen wij professionaliteit uitstralen, zowel richting onze medewerkers als onze gasten. Het goed naleven van de regels rondom verantwoord alcohol schenken moet een vanzelfsprekendheid zijn. Met deze e-learning hebben horecaondernemers het goed voor elkaar; als professional zorgen zij zowel voor hun medewerkers als gasten én dragen daarmee bij aan een toekomstbestendige horecabranche.

E-learning onderdeel van afspraken Nationaal Preventieakkoord

KHN heeft op 23 november 2018 het Nationaal Preventieakkoord getekend. In dit akkoord staan maatregelen die een groot aantal partijen gaat nemen om Nederland gezonder te maken. KHN is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling hiervan. Een van de gezamenlijke ambities is om het problematisch alcoholgebruik verder af te laten nemen. Deze e-learning is ontwikkeld om hieraan bij te dragen.

Download ook de flyer over de gratis e-learning

Klik hier om naar de e-learning te gaan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens