Vanaf 1 juli dit jaar gelden er nieuwe regels gelden voor eenmalig plastic bekers en maaltijdverpakkingen voor ‘on the go’ en vanaf 1 januari 2024 voor consumptie ter plaatse. Deze regelgeving heeft ook effect op de organisatie van evenementen.

Hoe deze regels er precies uit zien kun je vinden in dit berichtje op onze site.

Het ministerie van I&W heeft Greenevents de opdracht gegeven een toolkit te ontwikkelen over wegwerpplastic op evenementen. Welke regels gelden voor jouw evenement? Hoe zorg je voor een volledig circulaire keten voor je borden, bakjes, en bekers? Waar moet je op letten bij het invoeren van een retoursysteem? Ook vind je een hoofdstuk over het invoeren van één (stadsbreed) systeem voor iedereen – en wat de gemeente hierin kan betekenen.

De toolkit is hier te vinden. Handig om bij de hand te nemen als je een evenement organiseert.

Hardcups of softcups; wat kies jij voor je evenement? Deze keuze kan lastig zijn want die hangt namelijk af van verschillende factoren. We helpen je graag en hebben de kenmerken van beide bekersoorten op een rij gezet. Bekijk hier het overzicht.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens