Al eerder hebben we jullie geïnformeerd over de nieuwe regels die gaan gelden voor eenmalig plastic bekers en maaltijdverpakkingen waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen ‘consumptie on the go’ en ‘consumptie ter plaatse’.

Ook het ministerie van I&W heeft de regels nog eens duidelijk op een rij gezet in de vorm van een factsheets, de voor ons relevante factsheets zijn hier te vinden:

Voor horecaondernemingen gaan nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Afhankelijk van de situatie gelden er andere regels. Het maakt verschil of je gast het eten en drinken afhaalt of laat bezorgen of dat de gast bij jou op locatie eet of drinkt. In deze factsheet is meer informatie te vinden.

Voor evenementen gaan nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en-bakjes die plastic bevatten. Afhankelijk van het type evenement (een open of een gesloten evenement) gelden andere regels. In deze factsheet informeren we je over de nieuwe regelgeving en wat die voor jou en jouw bezoekers betekent.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens