Met de invoering van de Single Use Plastic richtlijn komen er nieuwe regels voor het gebruik van eenmalig plastic maaltijdverpakkingen en drinkbekers. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen ‘on the go’ en consumptie ter plaatse. Zie dit artikel voor meer informatie.

Er mogen geen bekers meer worden gebruikt waar plastic in zit, ook geen plastic coating. Dat geldt dus ook voor de koffiebeker. Helaas zijn er voor deze bekers nog geen alternatieve verpakkingen op de markt, wat betekent dat je over zal moeten gaan op herbruikbare bekers. Hoe kies je een zo’n herbruikbare koffiebeker?

Om je hierbij te helpen heeft Vang Buitenhuis, onderdeel van Rijkswaterstaat, een beslisboom ontwikkeld die hier te vinden is.

Mocht je vragen hebben over deze beslisboom of over de aankomende nieuwe regels dan kun je altijd bellen met Helpdesk Afvalbeheer via 088-7977102.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens