Lees hier het actuele nieuws uit Tholen.

Wet Arbeidsmarkt in Balans en nieuwe horeca CAO (WAB)
Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden en hebben we een nieuwe CAO. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee. Zo ben je verplicht om je oproepmedewerkers een vast urenaanbod te doen en betaal je een fors lagere premie voor je medewerkers met vaste uren en een vast contract. Ben jij helemaal op de hoogte? KHN Advies staat dagelijks voor je klaar om je onbeperkt en gratis te voorzien van (maatwerk) advies. Bij twijfel, vraag advies, maak hier goed gebruik van! Op de website van KHN vind je handige modelbrieven, stappenplannen en factsheets.

RIE: Risico Inventarisatie en Evaluatie
Wist je dat als je met personeel werkt, je een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) in huis moet hebben? De arbeidsinspectie controleert de laatste tijd vaker op de aanwezigheid en actualiteit van dit document. Tip: zorg dat je voorbereid bent! Check of jouw RIE nog up-to-date is. Heb je er nog geen? Er is een handige gratis tool ontwikkeld in samenwerking met KHN. Hiermee kun je zelf een RIE maken.

Hulp nodig? KHN heeft ook specialisten in huis die je kunnen ontzorgen bij het maken van je RIE. Vraag naar de voorwaarden hiervoor bij je regiomanager.

Eerlijk Speelveld
KHN Tholen is al lang bezig om samen met gemeente te blijven werken aan een eerlijk speelveld. Dit betekent dat iedereen gelijke kansen onder gelijke voorwaarden moet kunnen hebben. Om dit extra kracht bij te zetten willen we de komende tijd in gaan zetten op:

  • een informatiebrief naar verenigingen (wat zijn nu eigenlijk de spelregels)
  • een bijeenkomst organiseren samen met gemeente voor verenigingsleven en horeca: Hoe zit het nu eigenlijk? Waar liggen de kansen voor horeca en verenigingsleven?

Daarnaast willen we de oproep doen aan jullie om actief melding te maken als je constateert dat oneerlijke concurrentie plaatsvindt. Als bestuur van KHN Tholen willen we meldingen bundelen en monitoren zodat we optimaal zicht hebben op ons speelveld.

Activiteiten & Bijdrage KHN Tholen
Tijdens ons laatste Rondje Tholen hebben wij weer positieve geluiden gehoord van alle deelnemers, erg leuk om te zien hoe jullie dit waarderen. Verder hebben we afgelopen jaar weer volop ingezet op één van onze belangrijkste speerpunten Toerisme en Recreatie. Waaronder diverse activiteiten vanuit onze samenwerking met Stichting Tholen Beter Bekend en onze bijdrage aan de toeristische informatiekrant. Om onze betrokkenheid en zichtbaarheid op peil te houden en dit soort activiteiten te kunnen blijven organiseren in de toekomst willen we jullie dit jaar vragen om een eenmalige jaarlijkse extra bijdrage van 40 euro.

Zijn er vragen of opmerkingen dan kun je tot 20 februari contact opnemen met het secretariaat via tholen@khn.nl (Jackie).

Nieuwe collega’s
Om als gesprekspartner van stakeholders zoals gemeente voldoende slagkracht te hebben, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk ondernemers kunnen blijven vertegenwoordigen. Heb je een (nieuwe) collega die nog niet lid is van KHN? Laat het weten aan het bestuur van KHN Tholen of onze regiomanager Monique van Lieverloo.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens