Op 17 juni verzamelden diverse horecatoppers uit Purmerend, Waterland en Edam-Volendam zich voor een mooie horecainspiratietour in Breda.

Het bestuur van KHN Purmerend organiseert ieder jaar een inspiratietour naar een mooie plaats met bijzondere bedrijven. Ditmaal werd de combinatie gezocht met de sectortafel Hospitality, waar opleiding en scholing in samenwerking met het bedrijfsleven centraal staan.

Sectortafel Hospitality

De sectortafel Hospitality is gericht op de gehele gastvrijheidssector in de regio Zaanstreek-Waterland. De gastvrijheidsindustrie kent grote uitdagingen, met name op het gebied van personele bezetting, nu maar naar verwachting ook in de toekomst. Daarom zet de sectortafel zich in vanuit ondernemers, onderwijs en overheid om samen te werken voor een sterkere regionale arbeidsmarkt. Dat betekent samen werken aan het begeleiden, opleiden en behouden van leerlingen en medewerkers.

Binden, boeien en behouden zijn voor ons hierin gouden pijlers. Een gastvrije regio valt en staat immers met de mensen die er werken. Zie de schematische weergave.

Voor de komende maanden een aantal acties waarvoor werkgroepen gemaakt worden, welke relevant zijn voor horecaondernemers:

  • Jaarlijks congres november (hier sluiten we Sem op aan en is daarmee compleet)
  • Waterland Werkt en banenmarkt ROC (+eventueel andere banenmarkten en promotionele activiteiten kunnen hieronder vallen)
  • Safaritour en speeddaten

Gebruik streek en seizoens-producten (dit jaar week van ons eten)

Ontvangst

Aangekomen in Prinsenbeek werd de groep ontvangen door KHN Regiomanager Rémy Dekker en op z’n warm Brabants werd de groep verwelkomd met lekker appelgebak en natuurlijk worstenbroodjes. Rémy kondigde Sjoerd de Lange van opleidingsbedrijf Curio Breda aan. Sjoerd sprak de aanwezigen bij over de snel veranderende behoefte aan opleidingen, kandidaten hebben behoefte aan kortere en meer specifieke opleidingen en daarom is Curio Breda gestart met Microcredentials (modules) en gaan daarin zo ver dat volwassenen aansluiten bij de jongere leerlingen. De aanwezigen uit de onderwijssector van PSG Rietveld College en ROC Horizon College Purmerend, gemeente Purmerend en ook Sligro Purmerend welke zich inspant om horecakandidaten op te leiden, luisterden aandachtig toe.

De Peer

Eigenaresse Daan van Eendenburg-van Oosterhout van De Peer in Prinsenbeek bestiert met haar man Mark 2 horecabedrijven en zij onderscheiden zich door in te zetten op verduurzamen. Onder andere tijdens Carnaval werd onder begeleiding van Green Leisure Group een softcupsysteem opgezet. Bekijk hier een vergelijk tussen de twee systemen, softcups of hardcups.

Webinars Single Use Plastic
KHN organiseert op dinsdag 25 juni aanstaande 2 webinars over single use plastic, klik hier voor meer informatie.

In Noord-Holland houdt het bedrijf CircuCups van Bart Woelders van Feestcafé Viera in Hoorn zich o.a. bezig met single use plastic.

Ciao Belli

Dit redelijk nieuwe Italiaanse restaurant is gevestigd aan de Grote Markt. Eigenaar Patrick van As is de initiatiefnemer van dit bijzondere concept waar een aantal duidelijk keuzes gemaakt zijn; de keuken heeft 7 ‘kantjes’ met , ieder 2 meter werkruimte, in de keuken werken 7 koks die allen elke kantje kunnen bemannen, da maximum tijd dat de gerechten bereid worden is 7 minuten. Caio Belli serveert Napolitaanse pizza’s. Het bedrijf telt 2 verdiepingen en de 3e verdieping is in voorbereiding. Een bijzondere ruimte in het bedrijf is de toiletvoorziening, bekijk de foto’s en je weet wat we bedoelen.

Café en Stadsbrouwerij De Beyerd

Dit Bredase café bestaat inmiddels 175 jaar we worden ontvangen door Sjors de Jong, hij is de 7e generatie werkzaam in het bedrijf. Voorheen heette het Cafe Jonkers en was het een soort ‘oude mannen café’. Opa Piet de Jong nam een andere koers met het bedrijf en werd het toegankelijker gemaakt voor een bredere doelgroep, één van de uitkomsten was dat het ook een soort overblijfcafé voor jongeren werd, die ook in het weekend een bezoek brachten om uit te gaan. Opa Piet was een pionier als het gaat om speciaalbieren uit België in de jaren 70, Breda ligt tenslotte maar 6 kilometer van de grens met België vandaan. Inmiddels herbergt het bedrijf ook een brouwerij en een restaurant waar recepturen en smaakcombinaties om bieren draaien. Sinds 2004 brouwt brouwer Jelle in Brouwerij De Beyerd in licentie het merk De Drie Hoefijzers.

Cafe Noir

In wijk ’t Ginneken ontving bedrijfsleider Mike ons. De MaMiBo is gestart. Het bijzondere is dat dit moderne bedrijf, beetje op Franse brasserieleest geschoeid, een eigen aantrekkingskracht heeft voor de buurt. Veel buurtgenoten komen hier gezellig op het terras zitten of genieten er van hun lunch of diner.

Restaurant Uijttewaal

Geertje en Sven waren eerder deelnemers aan het programma ‘Mijn tent is top’. Inmiddels zijn zij verhuisd naar een andere locatie en zijn zij een gezellig fine dining restaurant gestart. Geertje schonk een lekker glas Cava in en praatte ons bij over hun horecaverleden en aansluitend werd een heerlijk walking fine dining menu gereserveerd. We konden genieten van;

  • Amuse-ijs van piccalilly.
  • Wilde Zalm met daslook schuim met asperge en foellie.
  • Empanadas
  • Patanegra kroketten net doperwtencrème
  • Lamsstoofvlees met kikkererwten
  • Aardbeienijs met aardbeien

Terugblik

Organisator en aanjager Arwin Versteijne van deze inspiratietour blikte in de terugreis terug en gezamenlijk werd geconcludeerd dat deze inspiratiedagen erg nuttig zijn voor het opdoen van ideeën, het beheren en uitbreiden van je netwerk, nieuwe concepten te zien en de onderlinge binding tussen horecaondernemers en stakeholders te versterken. Dankzij de gedegen en professionele vervoersbegeleiding door Bakker Tours was de reis erg prettig te noemen.

Fotoshow

Van de inspiratietour zijn prachtige foto’s gemaakt, bekijk de fotoshow.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens