Verkeert jouw horecazaak door de coronacrisis in zwaar weer? En overweeg jij om je deuren open te gooien? Laat je niet verleiden door initiatieven en acties die in strijd zijn met de wet. Deze zijn vaak niet zonder risico.

Sinds 1 december 2020 is de Wet Tijdelijke Maatregelen Covid-19 (afgekort: TWM) van kracht. In de TWM staan maatregelen die moeten helpen om het coronavirus onder controle te krijgen. Deze maatregelen gelden voor heel Nederland. Wanneer jij je niet houdt aan deze maatregelen, kun je een boete krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een boete krijgen voor het niet dragen van een mondkapje in een publieke ruimte. Ook kun je een boete krijgen als je jouw horecazaak opent, terwijl dit niet is toegestaan. Ook mag de burgemeester de zaak voor enige of onbepaalde tijd gesloten houden. In extreme gevallen kan het intrekken van de vergunningen het vervolg zijn.

Meestgestelde vragen coronavirus

Wil je meer weten over de huidige coronamaatregelen, betalingsregelingen of steunmaatregelen? KHN heeft de meestgestelde vragen over corona voor je op een rij gezet.

Vragen of advies nodig?

Heb je andere vragen of behoefte aan advies? De adviseurs van KHN Advies staan je graag te woord. Telefoon: 0348 48 94 89 (maandag t/m vrijdag, tussen 9:30 tot 16:00 uur). E-mail: info@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens