Lees onderstaand het verslag van de bestuursvergadering KHN Edam-Volendam van 7 december 2023

Op donderdag 7 december jl. heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam haar bestuursvergadering gehouden. De belangrijkste punten uit dit overleg lees je onderstaand.

Bestuurlijk overleg 16 november
Het bestuur heeft op 16 november het structurele overleg gehad met de burgemeester Sievers en wethouder Bootsman. Hierin hebben we het verzoek gedaan om te kijken naar de vergunningen van een aantal paracommerciele inrichtingen. Volgens ons zijn deze niet meer geldig of niet volledig. De burgemeester heeft beloofd voor het volgende overleg terug te komen op de uitgegeven vergunningen voor amateurverenigingen. In principe gebeuren en nu illegale activiteiten en we hebben aangegeven dat dit de horeca zwaar raakt. Vervolgens zullen we kijken hoe om te gaan met de veelheid aan activiteiten van de PX.

Daarnaast hebben we geïnformeerd naar de status van de permanente verruimde terrassen. Tevens hebben we geïnformeerd of er een overkoepelende organisatie voor de kermis komt, hier wordt aan gewerkt.

De gemeente heeft aangegeven drie speerpunten te hebben richting de horeca: LEF, ondermijning en de Waterfrontvisie. KHN Edam-Volendam praat graag mee met de onderwerpen, mits er ook opvolging gegeven wordt aan onze aanbevelingen.

De notulen van dit overleg hebben we nog niet ontvangen, dus dat hebben we opgevraagd.

Verslag ledenvergadering KHN Edam-Volendam
Op dinsdag 28 november hebben we de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehad bij Hotel de Fortuna in Edam. Het verslag van dit overleg kun je hier vinden. De aangegeven punten van de leden nemen we mee in ons beleidsplan voor 2024.

En verder:

  • We hebben bij het Toeristisch Ondernemers Platform (TOP) aangegeven dat we wat meer op de hoogte gehouden willen worden. Onlangs is er een nieuwbrief verspreid, deze kun je hier vinden.
  • Het bestuur is bezig met het verdelen van de taken en portefeuilles, zodat duidelijk is wie waarvoor benaderd kan worden. Ook bespreken we wie welke nevenfuncties heeft, zodat het duidelijk is.
  • We zijn bezig met een beleidsplan voor KHN Edam Volendam voor 2024 en de jaren daarna.

KHN Nieuwjaarsreceptie 2024: Leuk dat je er bij bent!
Op maandagavond 8 januari 2024 organiseren wij tijdens Horecava op de stand van KHN in hal 7 (standnr. 07.246) onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. We nodigen je van harte uit om erbij te zijn! Tijdens de KHN Nieuwjaarsreceptie zal onze voorzitter Marijke Vuik een korte terug- en vooruitblik geven. Daarna heffen wij graag samen het glas op het nieuwe jaar. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd.

Let op! Er is plek voor maximaal 500 gasten. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent en meld je aan. Lees hier meer.

Volgende bestuursvergadering op dinsdag 6 februari 2024
KHN Edam-Volendam vergadert iedere eerste dinsdag van de maand en geregeld schuift de gemeente aan. Het volgend overleg is op dinsdag 6 februari 2024 om 10.00 uur. Heb je punten die we mee kunnen nemen in de bestuursvergadering of in het periodieke overleg met de gemeente? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Like KHN Edam-Volendam op Facebook of volg ons via www.khn.nl/edam-volendam.

Het bestuur van KHN Edam Volendam wenst je fijne feestdagen en een succesvol en gezond 2024!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens