Op dinsdag 7 mei heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Boutiquehotel Staats. Enkele belangrijke punten uit het bestuursoverleg vind je onderstaand terug.

Sus-teams

KHN Haarlem heeft een verzoek ingediend bij de BIZ voor een bijdrage voor de Sus-teams. Vanuit de gemeente is de wens er om Sus-teams net zoals het verleden in te zetten om de openbare orde te helpen handhaven. De Sus-teams dienen als buffer tussen de beveiliging van de uitgaanshoreca en de politie. Zij helpen om geluidsoverlast en incidenten te verminderen door te bemiddelen, ofwel te sussen.

KHN zet zich graag in voor de openbare orde en wil samen met verschillende partijen en de gemeente kijken op welke wijze de openbare orde het beste gehandhaafd kan blijven.

Convenant binnenstad Haarlem 2023-2027

Het bedrijf slagkracht zal een analyse maken over de uitvoering van het convenant. Hierbij zal voorzitter Gijs Brands via een gesprek betrokken worden.

Leegstand panden
Helaas is er nog steeds sprake van leegstaande panden. De leegstaande panden zien er natuurlijk niet heel aantrekkelijk uit voor de inwoners en bezoekers van Haarlem. In samenwerking met Haarlemse striptekenaars is het plan om de leegstaande panden van strips te voorzien, doormiddel van bestickering. Zoals jullie wellicht kennen vanuit sugar-city Amsterdam, zal dit het straatbeeld ten goede komen. Voor de pandeigenaren komen er geen kosten ofwel werk bij kijken. Zij dienen akkoord te geven voor het beplakken van de ramen. Falco Bloemendal zet zich in om contact te leggen met de pandeigenaren om dit te bewerkstellen. Wij hopen snel de eerste strips op beplakte etalages te zien van de leegstaande panden.

Ook goed nieuws is dat twee mooie merken terug keren naar Haarlem. G-star en ook Mango zullen terugkeren met een filiaal in de binnenstad.

EK
Het EK is alweer bijna daar, zoals jullie weten is het organiseren van een evenement rondom EK nog niet altijd even makkelijk te realiseren. Echter zou het wel ontzettend fijn zijn als ondernemers op hun terras de wedstrijden zouden kunnen uitzenden. Om deze reden heeft KHN om toestemming gevraagd bij de gemeente voor het opstellen van televisies op het terras, waarbij het scherm naar de zaak is gedraaid. In andere gemeentes is hier positief op gereageerd door de gemeente. Wij wachten nog op terugkoppeling van gemeente Haarlem en houden jullie hierover op de hoogte.

Afvalverwerking

Samen staan wij sterk, door gezamenlijk de afvalverwerking te beleggen bij één partij, is het mogelijk flink te besparen op de kostten van jullie afvalverwerking. Er zijn inmiddels verschillende vergelijkingen gemaakt en daaruit blijk dat er een besparing gerealiseerd kan worden. Het voordeel hiervan is dat je niet zelfstandig hoeft te onderhandelen. Door collectief de afvalverwerking in te kopen en te regelen is dat naast de regeldruk voor ondernemers wordt geminimaliseerd ook nog eens een besparing mogelijk. Wil je ook weten wat je kunt besparen? Stuur dan je factuur naar regiomanager Ivo Berkhoff via i.berkhoff@khn.nl en er wordt contact met je opgenomen.

Mooie initiatieven & bijeenkomsten

We zijn met 20 deelnemers gestart met het project NIX18, dit is een initiatief van KHN in samenwerking met het ministerie begeleid door het bureau Objectief. De deelnemende partijen krijgen onder andere trainingen voor het personeel en begeleiding voor het inschatten van leeftijden. De deelnemende partijen krijgen één jaar geen bezoek van de handhaving. In plaats daarvan bezoekt bureau objectie de ondernemer vier keer per jaar, waarbij zij direct een mail krijgen met de bevindingen, feedback en verbeterpunten.

Er is mooi lesmateriaal voor dit project beschikbaar via een E-learning: https://verantwoordelijkalcoholverkopen.nl/horeca/#/ en de NIXChallenge: https://nixchallenge.nl.

Verder is er gesproken over:

  • Bij KHN wordt gezocht naar een nieuwe directeur, in voorloop hierop zijn er brainstorm sessies om te kijken welke richting, missie en visie KHN wil gaan nastreven, zodat de nieuwe directeur hier perfect bij aansluit.
  • De factuur voor de jaarlijkse bijdrage KHN Haarlem zal binnenkort worden verstuurd. In dit artikel vinden jullie meer informatie wat KHN doet en voor jullie als ondernemers betekend en dus waarvoor jullie deze factuur ontvangen.
  • NVH is gestart en zal aandacht besteden aan fietskoeriers.
  • SVO komt volgende week een rondje rijden in de binnenstad met een brandweerauto. Op deze wijze kan worden gekeken of de voldoende en goede toegankelijkheid is voor hulpdiensten en of er eventueel actie ondernomen moet worden om de binnenstad toegankelijker te maken voor hulpdiensten en de veiligheid te waarborgen.
  • Least but not least; Deze maand zal het fietslabel project worden uitgerold.

13 juni is de volgende bestuursvergadering van KHN Haarlem. Heb je onderwerpen, ideeën of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens