Steeds meer horecaondernemers komen in zwaar weer door de gevolgen van het coronavirus. De gedwongen sluiting van eet-en drinkgelegenheden tot 6 april aanstaande hakt er zwaar in. KHN Haarlemmermeer vraagt de gemeente daarom om afstel van lokale belastingen en vrijstelling van leges voor de horeca zolang de coronacrisis duurt.

Door getroffen horecaondernemers financieel zo goed mogelijk te ondersteunen, is de kans groter dat ondernemingen de coronacrisis overleven. Zo kan voor gemeente Haarlemmermeer een belangrijke economische sector op peil worden gehouden.

Door de overheidsmaatregelen van 15 maart jongstleden om alle eet-en drinkgelegenheden tot met 6 april aanstaande te sluiten, komen veel horecaondernemers in acute liquiditeitsproblemen. Met 0% omzet tijdens de periode van sluiting en een verwachte omzetterugval van 50% over het hele jaar heen, heeft de horeca per direct steunmaatregelen nodig. Niet alleen vanuit de landelijke overheid, maar juist ook vanuit de gemeente.

KHN Haarlemmermeer pleit voor snelle maatregelen die de liquiditeit van horecabedrijven ondersteunen. Dit door uitstel/(tijdelijke) ontheffing van betaling van alle gemeentelijke belastingen voor horecaondernemingen en vrijstelling van leges zolang de coronacrisis duurt. Op deze manier kan de gemeente een belangrijke functie vervullen in het voortbestaan van horecabedrijven en andere ondernemingen die bijdragen aan de economie leefbaarheid van de regio.

Zie de brief aan de gemeente Haarlemmermeer

In deze brief roept het bestuur van KHN Haarlemmermeer de gemeente Haarlemmermeer op passende maatregelen te nemen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens