Het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP) is een belangrijk initiatief dat tot stand is gekomen door de samenwerking van verschillende ondernemersverenigingen in de regio Haarlemmermeer. Het doel ervan is om gezamenlijk de belangen van ondernemers te behartigen op verschillende terreinen zoals bereikbaarheid, infrastructuur, arbeidsmarkt, veiligheid en ruimtelijke ordening.

Samengevat biedt HOP een gestructureerd platform voor samenwerking tussen ondernemersverenigingen en de overheid, met als doel het verbeteren van het ondernemersklimaat en het behartigen van gemeenschappelijke belangen in de regio Haarlemmermeer

In de komende nieuwsbrieven willen we jullie graag kennis laten maken met de verschillende thema/werkgroepen: Ruimtelijke Ordening en Bereikbaarheid, Bedrijventerreinen en Kantoorlocaties, Duurzaamheid en Energie, Detailhandel en Horeca, en Personeel en Arbeidsmarkt. We beginnen met de themagroep Detailhandel en Horeca.

Themagroep ‘Detailhandel en Horeca’
KHN Haarlemmermeer vertegenwoordigt 200 horecabedrijven in de gemeente Haarlemmermeer en is een van de 230 afdelingen van de landelijke KHN. Als kartrekker van de HOP-werkgroep ‘Detailhandel en Horeca’ zet KHN Haarlemmermeer zich in voor de belangen van ondernemers in deze sectoren. Het succes van dorps- of winkelcentra wordt sterk bepaald door de samenhang tussen winkelen en horecabezoek. De werkgroep zoekt nog enkele ondernemers om mee te participeren.

KHN Haarlemmermeer is de kartrekker van de HOP-werkgroep ‘Detailhandel en Horeca’. Het bestuur van KHN Haarlemmermeer ziet in dat het succes van dorps- of winkelcentra in belangrijke mate wordt bepaald door de onderlinge samenhang tussen winkelen en horecabezoek. De gemeente Haarlemmermeer heeft de beleidsnota commerciële voorzieningen vastgesteld en daarin wordt beschreven hoe de gemeente Haarlemmermeer wil omgaan met detailhandel en horeca. Het is dus belangrijk voor vertegenwoordigers uit deze branches om in gesprek te blijven en de belangen van deze branches te behartigen. De werkgroep zoekt nog enkele ondernemers om mee te participeren en schreef daar eerder dit nieuwsbericht over. Via het HOP brengt de werkgroep haar mening en standpunten in, zodat op

bestuurlijk niveau van de gemeente wordt geprobeerd om invloed te houden.

Over KHN Haarlemmermeer

Het bestuur van KHN Haarlemmermeer bestaat uit horecaondernemers uit Haarlemmermeer, met als voorzitter John Nieuwland van het Ramada Hotel by Wyndham in Badhoevedorp. Nieuws van KHN Haarlemmermeer vind je op www.khn.nl/haarlemmermeer. Ook via Facebook is KHN Haarlemmermeer te volgen: www.facebook.com/KHNHaarlemmermeer. Wil je in contact komen met KHN Haarlemmermeer, dan kan dat door een e-mail te sturen naar haarlemmermeer@khn.nl of contact op te nemen met regiomanager Ivo Berkhoff via 06-51174294 of i.berkhoff@khn.nl.