Praktische tips en tools voor goed werkgeverschap

Veel horecaondernemers zijn bezig met de vraag: hoe zorg ik dat ik nu, maar ook in de toekomst voldoende, goed opgeleide medewerkers voor mijn bedrijf kan vinden én behouden? Op dit platform over goed werkgeven, bieden we tips en tools.

De arbeidsmarkt is krap. Met jaarlijks 10.000 jongeren die een horecavakdiploma halen, lossen we dat probleem niet op. Het is daarom belangrijk dat horecaondernemers de basis op orde hebben voor goed werkgeverschap en om creatief te zijn in het werven, binden én behouden van personeel.

Op dit platform vind je informatie, tips en goede voorbeelden. Mis je iets of heb jij een topidee, geef ons een seintje. Want jouw goede voorbeeld kan anderen ook weer inspireren!

Goed werkgeverschap: koffiemomenten en een soepel onboardingsproces

Inspiratie van andere horecaondernemers

Infographic 'Omdenken op de arbeidsmarkt'

In deze infographic vind je meer informatie over omdenken op de arbeidsmarkt, met 10 tips voor het werven, binden én behouden van horecamedewerkers.

Lees meer
Cao overleg

De basis op orde

Het is belangrijk dat je als horecaondernemer de basis op orde hebt. Bekijk hier arbeidsvoorwaarden, cao en modelovereenkomsten. Zo weet je zeker dat je alle wettelijke regels netjes nakomt.

Lees meer
Personeel36

Medewerkers werven

Tips & inspiratie om in deze krappe arbeidsmarkt medewerkers te werven.

Lees meer
Blije horecamedewerker

Tevreden medewerkers

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers tevreden, blij en trots zijn? Lees meer informatie over het binden, boeien en behouden van medewerkers.

Lees meer
Cursus en trainingen KHN

Scholing en een leven lang leren

Investeren in je medewerkers draait niet alleen om het betalen van een eerlijk salaris, maar ook om het bieden van ruimte voor ontwikkeling en zelfontplooiing. Ontdek hier de leukste trainingen.

Lees meer
Horeca cao 2022-2023 visual

Inspiratie van andere horecaondernemers

Laat je inspireren door voorbeelden van andere horecaondernemers!

Lees meer
Personeel restaurant

Jouw imago als werkgever

Hoe zorg je ervoor dat je bekend staat als een aantrekkelijke werkgever waar medewerkers willen werken? Lees hier alles over employer branding.

Lees meer
Innovatie personeel

Slimmer werken

Slimmer werken zorgt ervoor dat je medewerkers efficiënter in kunt zetten. Ontdek hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en meer, zodat jij ook klaar bent voor de toekomst.

Lees meer
Horecamedewerkers

Branche imago

De horeca is de leukste en meest diverse branche om in te werken! En een branche met toekomstperspectief. Jongeren enthousiasmeren voor een baan in de horeca is van groot belang voor de toekomst van onze horecabranche.

Lees meer
Cijfers onderzoek

Onderzoeken en cijfers

Als horecabranchevereniging moeten we het voortouw nemen, bijvoorbeeld door een constructieve cao af te spreken met concurrerende voorwaarden. Ook laten we jaarlijks een arbeidsmarktrapportage opstellen. Bekijk de rapportage hier!

Lees meer
Tafel schoonmaken

Inhuur derden

Bij het inhuren van medewerkers zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. KHN geeft je in een overzicht advies over het inhuren van derden.

Lees meer
Betalen ondernemer huurkosten problemen rekenen

Subsidiemogelijkheden personeel

Er zijn allerlei subsidies en regelingen waarmee je jouw personeelskosten kunt beperken. Ontdek hier welke.

Lees meer