Branche imago

De horeca is de leukste en meest diverse branche om in te werken! En een branche met toekomstperspectief. Jongeren enthousiasmeren voor een baan in de horeca is van groot belang voor de toekomst van onze horecabranche.

Afbeelding Basis Kok m

Beroepsopleidingen zijn ‘hot’. Dit is waarom! Deel 2

Welke talenten ontwikkelen studenten tijdens hun opleiding? Wat willen ze met de opgedane kennis gaan doen? En hoe dragen leermeesters bij aan ontwikkeling en succes van studenten in de praktijk? Lees hier het verhaal van leermeester Stan Kampen.

Lees meer
Leerling restarant keuken bediening dranken

Beroepsopleidingen zijn ‘hot’. Dit is waarom! Deel 1

We zijn benieuwd welke ontwikkelingen er zijn in het beroepsonderwijs. Yolanda Kuiper, programmamanager van Gastvrij Fryslân, neemt ons mee in de wereld van “on-the-job” onderwijs.

Lees meer
Studenten Horeca Toerisme College ROC Midden Nederland Pand 33 foto Michiel Ton

Hospitality studenten ROC Midden Nederland op bezoek bij Utrechtse horeca

Op 10 oktober maakten studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland kennis met hun toekomstige werkomgeving. Zij wandelden tijdens deze 10e van de 10e Tour door het centrum van Utrecht en bezochten daar tien toonaangevende horecaondernemers.

Lees meer
WT 22 sept 60

Een opleiding in gastvrijheid? Dit is waarom! Deel 2

Welke talenten ontwikkelen studenten tijdens hun opleiding? Wat willen ze met de opgedane kennis gaan doen? Hoe dragen leermeesters bij aan ontwikkeling en succes van studenten in de praktijk? Lees hier het verhaal van student Tycho Janssen en leermeester Bram van der Bor.

Lees meer
Opleiding in gastvrijheid

Een opleiding in gastvrijheid? Dit is waarom! Deel 1

Welke talenten ontwikkelen studenten tijdens hun opleiding? Wat willen ze met de opgedane kennis gaan doen? En hoe dragen leermeesters bij aan ontwikkeling en succes van studenten in de praktijk? We trappen af met het verhaal van onderwijsmanager Suzanne Staal.

Lees meer
SVH Leermeester Training 1500x1000

Leermeesters in het zonnetje

Om deze bijzondere groep vakmannen en -vrouwen in het zonnetje te zetten, heeft Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) het Leermeesterlintje in het leven geroepen. Een onderscheiding voor excellente leermeesters die zich bovengemiddeld inzetten voor leerlingen en het onderwijs.

Lees meer