Inspiratie van andere horecaondernemers

Op deze pagina vind je meer informatie, tips en goede voorbeelden voor goed werkgeverschap. Laat je inspireren door voorbeelden van andere horecaondernemers!

Buitenbijdesluis

Een unieke visie op personeel

Willem en Melanie hebben een unieke visie op personeel, waardoor ze weinig last hebben van het personeelstekort. Ze hebben veel mensen in dienst die ook nog een andere baan hebben.

Lees meer
Joost dhondt 5654

Zonder sollicitatiegesprek meteen aan de slag in de horeca

Geen sollicitatiebrief, kleurrijk cv of spannend sollicitatiegesprek, maar meteen aan de slag na een welkomstgesprek. Bij Joost d’Hondt van ’t Zusje in Terneuzen kunnen werkzoekenden meteen aan de slag. Is Open Hiring dé oplossing voor het personeelstekort in de horeca?

Lees meer
Img 0060

De rijke historie van Grand Hotel De Draak

Frans Hazen deelt waardevolle tips en inzichten: “Je moet je personeel zó opleiden dat ze direct bij de beste concurrent terecht kunnen, maar ze zo behandelen dat ze niet weg willen.”

Lees meer
Oekrainse werknemers The Lux

Oekraïense vakkrachten aan de slag in de horeca

Tim van Oosten, eigenaar van The Lux in Zeewolde, nam ruim een maand geleden twee vluchtelingen uit Oekraïne aan. Wij spraken hem over zijn ervaringen en vroegen welke tips hij heeft voor collega horecaondernemers.

Lees meer
Koffiebar personeel 1200x800

Niels Mulder over detacheren, samenwerken en kansen pakken

In januari is het altijd rustiger in de branche. Het is daarom knap lastig om medewerkers te werven en aan het werk te houden. Ondernemer Niels Mulder van Café Nielz in Almelo denkt zoveel mogelijk in oplossingen.

Lees meer
Robin restaurant bunkr

AI en gastvrijheid: BUNKR’s revolutionaire horecaconcept

Maakt technologie de horeca onpersoonlijk? Integendeel, volgens de eigenaren van restaurant BUNKR. Mede-eigenaar Robin Vromans vertelt hoe AI perfect samengaat met gastronomie en gastvrijheid.

Lees meer
Goed werkgeverschap linda schildhoeve

Goed werkgeverschap: koffiemomenten en een soepel onboardingsproces

Goed werkgeverschap kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. We gingen in gesprek met Linda Blokzijl-Klok, eigenaresse van de Schildhoeve, over de stappen die zij zet om een goede werkgever te zijn.

Lees meer
Hotel two brothers noordwijk

Evelien: “Ouders bellen ons op of hun kind alsjeblieft bij ons terecht kan”

Wat als je een rits aan succesvolle hotels verkoopt, zodat je in een nieuw hotel jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunt inzetten? Evelien Roggeveen (54) en haar man Jan deden het – en niet zonder reden.

Lees meer
Fortvier

Onverwachte potentie: de kunst van inclusief werkgeverschap in de horeca

In een tijd waarin het vinden van medewerkers in de horeca een uitdaging is, durft restaurant FortVier in Arnhem een stap verder te gaan. Ze richten zich bij het werven van medewerkers ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We gaan in gesprek met een van de eigenaren van FortVier, Ton van Trienen, die uitlegt hoe goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan.

Lees meer
Wildland 3 2 formaat

Goed werkgeverschap in de spotlight – een kijkje bij Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo in Emmen is een plek waar jong en oud dieren kunnen bewonderen in verschillende habitats en klimaten. We spraken met Richard Dekkers, manager horeca, retail en logistiek, over hun aanpak van goed werkgeverschap.

Lees meer