Inspiratie van andere horecaondernemers

Op deze pagina vind je meer informatie, tips en goede voorbeelden voor goed werkgeverschap. Laat je inspireren door voorbeelden van andere horecaondernemers!

Buitenbijdesluis

Een unieke visie op personeel

Willem en Melanie hebben een unieke visie op personeel, waardoor ze weinig last hebben van het personeelstekort. Ze hebben veel mensen in dienst die ook nog een andere baan hebben.

Lees meer
Joost dhondt 5654

Zonder sollicitatiegesprek meteen aan de slag in de horeca

Geen sollicitatiebrief, kleurrijk cv of spannend sollicitatiegesprek, maar meteen aan de slag na een welkomstgesprek. Bij Joost d’Hondt van ’t Zusje in Terneuzen kunnen werkzoekenden meteen aan de slag. Is Open Hiring dé oplossing voor het personeelstekort in de horeca?

Lees meer
Img 0060

De rijke historie van Grand Hotel De Draak

Frans Hazen deelt waardevolle tips en inzichten: “Je moet je personeel zó opleiden dat ze direct bij de beste concurrent terecht kunnen, maar ze zo behandelen dat ze niet weg willen.”

Lees meer
Oekrainse werknemers The Lux

Oekraïense vakkrachten aan de slag in de horeca

Tim van Oosten, eigenaar van The Lux in Zeewolde, nam ruim een maand geleden twee vluchtelingen uit Oekraïne aan. Wij spraken hem over zijn ervaringen en vroegen welke tips hij heeft voor collega horecaondernemers.

Lees meer
Koffiebar personeel 1200x800

Niels Mulder over detacheren, samenwerken en kansen pakken

In januari is het altijd rustiger in de branche. Het is daarom knap lastig om medewerkers te werven en aan het werk te houden. Ondernemer Niels Mulder van Café Nielz in Almelo denkt zoveel mogelijk in oplossingen.

Lees meer