Op deze pagina vind je meer informatie, tips en goede voorbeelden voor goed werkgeverschap. Laat je inspireren door voorbeelden van andere horecaondernemers!
Een unieke visie op personeel
Willem en Melanie hebben een unieke visie op personeel, waardoor ze weinig last hebben van het personeelstekort. Ze hebben veel mensen in dienst die ook nog een andere baan hebben.
Zonder sollicitatiegesprek meteen aan de slag in de horeca
Geen sollicitatiebrief, kleurrijk cv of spannend sollicitatiegesprek, maar meteen aan de slag na een welkomstgesprek. Bij Joost d’Hondt van ’t Zusje in Terneuzen kunnen werkzoekenden meteen aan de slag. Is Open Hiring dé oplossing voor het personeelstekort in de horeca?
Frans Hazen deelt waardevolle tips en inzichten: “Je moet je personeel zó opleiden dat ze direct bij de beste concurrent terecht kunnen, maar ze zo behandelen dat ze niet weg willen.”
Tim van Oosten, eigenaar van The Lux in Zeewolde, nam ruim een maand geleden twee vluchtelingen uit Oekraïne aan. Wij spraken hem over zijn ervaringen en vroegen welke tips hij heeft voor collega horecaondernemers.
Niels Mulder over detacheren, samenwerken en kansen pakken
In januari is het altijd rustiger in de branche. Het is daarom knap lastig om medewerkers te werven en aan het werk te houden. Ondernemer Niels Mulder van Café Nielz in Almelo denkt zoveel mogelijk in oplossingen.