Tips & inspiratie om in deze krappe arbeidsmarkt medewerkers te werven. Laat je inspireren door voorbeelden van andere horecaondernemers!
75.000 mensen met een psychische kwetsbaarheid willen en kunnen werken
Heb jij moeite om aan personeel te komen en ben je bereid een tandje bij te zetten qua begeleiding? Neem dan contact op met je UWV en bekijk wat er in jouw regio mogelijk is.
Heb je moeite om binnen Nederland voldoende werknemers te vinden? Overweeg dan eens om personeel te werven over de grens. In landen binnen de Europese Unie (EU), landen die bij de Europese Economische Ruimte (EER) horen en Zwitserland is dit toegestaan.
Geen sollicitatiebrief, kleurrijk cv of spannend sollicitatiegesprek, maar meteen aan de slag na een welkomstgesprek. Is Open Hiring dé oplossing voor het personeelstekort in de horeca?
In deze markt staat Nedflex bekend als een HR-dienstverlener die soepel meebeweegt met deze veranderingen. We doen dit door ons gezonde verstand te gebruiken met een deskundig team van 60 medewerkers dat altijd voor iedereen klaar staat.
Werkgevers gaan er alles aan doen om een arbeidsmarkt te realiseren die aan iedereen gelijke kansen biedt. Inclusief werkgeverschap wordt normaal, aldus AWVN.
Horecamanager Paula van de Laar: “Zie kansen in mensen”
Een tekort aan medewerkers? Niet bij Rendiz in Limburg. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden boort de organisatie een grote groep potentiële werknemers aan. Horecamanager Paula van de Laar deelt haar inzichten.
Onverwachte potentie: de kunst van inclusief werkgeverschap in de horeca
In een tijd waarin het vinden van medewerkers in de horeca een uitdaging is, durft restaurant FortVier in Arnhem een stap verder te gaan. Ze richten zich bij het werven van medewerkers ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We gaan in gesprek met een van de eigenaren van FortVier, Ton van Trienen, die uitlegt hoe goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan.