Medewerkers werven

Tips & inspiratie om in deze krappe arbeidsmarkt medewerkers te werven. Laat je inspireren door voorbeelden van andere horecaondernemers!

Blije horecaondernemer vrouw koffiebar 1050x700

75.000 mensen met een psychische kwetsbaarheid willen en kunnen werken

Heb jij moeite om aan personeel te komen en ben je bereid een tandje bij te zetten qua begeleiding? Neem dan contact op met je UWV en bekijk wat er in jouw regio mogelijk is.

Lees meer
Personeel32

Medewerkers werven over de grens

Heb je moeite om binnen Nederland voldoende werknemers te vinden? Overweeg dan eens om personeel te werven over de grens. In landen binnen de Europese Unie (EU), landen die bij de Europese Economische Ruimte (EER) horen en Zwitserland is dit toegestaan.


Lees meer
Joost dhondt 5654

Open Hiring: direct aan de slag

Geen sollicitatiebrief, kleurrijk cv of spannend sollicitatiegesprek, maar meteen aan de slag na een welkomstgesprek. Is Open Hiring dé oplossing voor het personeelstekort in de horeca?

Lees meer
Hero image landingspagina Nedflex khn nl 2020 1500x1000

Werf jouw medewerkers via Nedflex

In deze markt staat Nedflex bekend als een HR-dienstverlener die soepel meebeweegt met deze veranderingen. We doen dit door ons gezonde verstand te gebruiken met een deskundig team van 60 medewerkers dat altijd voor iedereen klaar staat.

Lees meer
Vergadering

AWVN: 'Gelijke kansen op de werkvloer'

Werkgevers gaan er alles aan doen om een arbeidsmarkt te realiseren die aan iedereen gelijke kansen biedt. Inclusief werkgeverschap wordt normaal, aldus AWVN.

Lees meer
Jolanda Peereboom

“Waar zijn de medewerkers gebleven?”

Met twee maanden ondernemen bij McDonalds Assen rolde Jolanda Peereboom zo de coronacrisis in. We spraken haar over de uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Lees meer
Barista team coffee personeel

Succesvol onboarden in de horeca: zo doe je dat

Wist je dat een goed onboardingstraject de kans dat een werknemer langere tijd in dienst blijft enorm vergroot? We geven je hiervoor een aantal tips.

Lees meer
SKOO20220608 2843 Cropped Cropped

Horecamanager Paula van de Laar: “Zie kansen in mensen”

Een tekort aan medewerkers? Niet bij Rendiz in Limburg. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden boort de organisatie een grote groep potentiële werknemers aan. Horecamanager Paula van de Laar deelt haar inzichten.

Lees meer
Fortvier

Onverwachte potentie: de kunst van inclusief werkgeverschap in de horeca

In een tijd waarin het vinden van medewerkers in de horeca een uitdaging is, durft restaurant FortVier in Arnhem een stap verder te gaan. Ze richten zich bij het werven van medewerkers ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We gaan in gesprek met een van de eigenaren van FortVier, Ton van Trienen, die uitlegt hoe goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan.

Lees meer