Op dinsdag 12 december heeft de bestuursvergadering plaatsgevonden van KHN Haarlemmermeer bij 11 Bar & Kitchen in Hoofddorp. Enkele punten die hier besproken zijn vind je onderstaand.

Vooraf meepraten over onderwerpen met gemeente

Judith Wüllur is aanwezig namens Economische Zaken van gemeente Haarlemmermeer om kennis te maken. Judith probeert in het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP) overleg zoveel mogelijk ondernemers, verenigingen en BIZ-en te koppelen om iedereen te kunnen horen. Daarnaast worden er werkgroepen ingericht en wordt de horeca een onderdeel hierin waarin het bestuur van KHN Haarlemmermeer zitting neemt. We hebben aangegeven dat we graag samen de onderwerpen die de horeca aangaan bespreken omdat wij alle kennis in huis hebben. We willen graag vanaf het begin meepraten en onze mening geven.

Vergrote terrassen

De vergrote terrassen worden permanent toegestaan. Het blijft geen gedoogconstructie, maar het moet via een vergunningsaanvraag ingediend worden. Er worden geen precariokosten berekend, maar wel leges.

CAO onderhandelingen

KHN zit aan tafel met onder andere VNO-NCW in de CAO onderhandelingen. Vooralsnog zijn er voorstellen om het minimumloon te verhogen, het nulurencontract om te zetten naar een basiscontract en de ketenregeling aan te passen naar 5 jaar. Er zijn berichten dat KHN voor de CAO per 2024 forse loonsverhogingen door wil voeren, maar dit klopt niet. Het laatste nieuws hierover kun je hier vinden: Cao-onderhandelingen, hoe gaat dat? | KHN.

Visie op detailhandel en horeca

In 2020 is er een visie geschreven op detailhandel en horeca; waar wil je winkels en waar wil je diensten, horeca is er een onderdeel van. Daar is echter niets mee gebeurt en nu wil gemeente Haarlemmermeer het updaten. We houden het in de gaten en geven aan dat we graag vanaf het begin erover willen meepraten.

Nieuws vanuit KHN

  • 8 t/m 11 januari wordt de Horecava georganiseerd.
  • Gemeente Haarlemmermeer heeft aangegeven dat 10% aan de activiteiten van een paracommerciële instelling commercieel mag zijn. KHN Haarlemmermeer vraagt zich af waar dat op gebaseerd wordt en hoe het gecontroleerd wordt.
  • Op 15 februari organiseert Haarlemmermeer Marketing. Lees hier meer: De 1e Toerisme & Recreatie TOP Haarlemmermeer vindt plaats op… | KHN.

In januari vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je wilt stellen, of vind je het leuk om het bestuur een keer in jouw bedrijf te ontvangen, laat het ons weten via haarlemmermeer@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlemmermeer al geliked? Zegt het voort!

Wij wensen je voor nu alvast fijne feestdagen en een spetterend nieuwjaar!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens