Dankzij inzet van KHN kunnen tijdelijke strandpaviljoens in Noordwijk in de wintermaanden blijven staan. Daardoor kunnen de door de coronacrisis zwaar getroffen horecaondernemers kosten besparen. KHN is verheugd met dit besluit van de gemeente Noordwijk en hoopt dat andere kustgemeenten snel volgen.

Normaal moeten de tijdelijke strandtenten op 1 november verdwenen zijn, waarna de eigenaren op 1 februari van het volgende jaar weer met de opbouw mogen beginnen om dan per 1 maart open te kunnen. Nu besparen zij de kosten voor het afbreken van de paviljoens.

Kustbewakers

Met de toestemming van de gemeente zijn de paviljoenhouders er nog niet. Ook het Hoogheemraadschap van Rijnland en Rijkswaterstaat moeten als kustbewakers hun toestemming nog geven.

Meer gemeenten steunen de ‘overwintering’

KHN pleitte in de afgelopen periode bij gemeenten, Rijkswaterstaat en de waterschappen voor het laten staan van de paviljoenhouders te helpen en de afbreek- opbouwkosten eenmalig te voorkomen. Gemeenten Bloemendaal, Zandvoort en Beverwijk hebben al aangegeven de ‘overwintering’ van de strandtenten te ondersteunen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens