Vorige week berichtten verschillende media dat de overheid brainstormsessies organiseert om extra ideeën op te doen voor het lange termijn plan van het kabinet. Daarvoor zijn 150 mensen uitgenodigd met verschillende achtergronden. Samen spreken ze over hoe we als maatschappij uit de corona-ellende kunnen komen maar vooral hoe we eruit blijven. In die berichten werd ook gemeld dat brancheorganisaties ‘bewust’ nog niet bij deze brainstromsessies betrokken zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen gesprekken plaatsvinden met brancheorganisaties zoals KHN.

Op vrijdag 24 december vond de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep ‘Lange termijn aanpak Covid-19’ plaats. De klankbordgroep werd geleid door demissionair minister De Jonge, namens KHN was Robèr Willemsen aanwezig. Begin 2022 volgen er nog twee sessies met deze klankbordgroep. Uiterlijk in Q1 van 2022 moet er een plan liggen.

KHN: Kom met financiële oplossing voor de lange termijn

Wat KHN betreft blijft het niet bij die klankbordgroep. KHN heeft al eerder een steunbegroting en een mini-paper gedeeld met ambtenaren, Kamerleden en bewindspersonen. Met daarin ook de noodzakelijke financiële oplossingen voor de lange termijn. Wij gaan de komende weken onze eigen financiële plannen finetunen en verrijken met input, suggesties en praktijkervaringen. Die bespreken we in ieder geval met de ambtenaren van Economische Zaken. Want we laten het niet alleen aan Den Haag en de ambtenaren over, maar we hebben concrete ideeën over wat de horeca nodig heeft om a. corona als sector te overleven en b. beter coronabestendig te worden.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens